En marxa un servei d'assessorament gratuït a Sant Joan Despí per ajudar a les llars a rebaixar la factura energètica

Societat.

També es vol contribuir a respectar el medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic.
També es vol contribuir a respectar el medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic.

Mitjançant la campanya 'Endolla't a l'estalvi energètic', l'assessoria municipal resoldrà dubtes i informarà sobre diferents aspectes relacionats amb el consum d'energia a la llar.  

Per rebre un assessorament energètic, cal demanar cita prèvia: per correu electrònic a l'adreça mediambient@sjdespi.net o per telèfon al 93 480 60 13 o al 93 480 60 16 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres de 16.30 a 18 h).

Durant l'assessoria, es revisaran les condicions de les factures de la llum, l'aigua i el gas (tarifa, potència contractada, manteniment, impostos) per tal de buscar les més avantatjoses per a la persona consumidora.

A més, s'oferirà informació sobre ajuts i bonificacions, com ara la tramitació del bo social elèctric i tèrmic, i sobre bones pràctiques per optimitzar els consums i estalviar energia, fent un ús més racional dels recursos. Es proposaran accions senzilles per estalviar energia a la cuina, amb els electrodomèstics, amb la il•luminació, amb la climatització...

Accions com ara no deixar els aparells electrònics en stand by sinó desendollar-los; utilitzar bombetes led; aïllar les finestres; instal•lar el dispositiu de doble descàrrega a la cisterna del vàter, o posar filtres a les aixetes, petits gestos que, tots sumats, permeten estalviar energia des de la llar.

A banda, s'oferirà la possibilitat de disposar d'un mesurador energètic a casa durant 15 dies, un aparell que permet conèixer en detall el consum d'electricitat i monitorar les mesures d'estalvi.

La posada en marxa d'aquest servei d'assessorament energètic s'emmarca en l'aposta de l'Ajuntament de Sant Joan Despí en la lluita contra el canvi climàtic i en el compromís municipal per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle, en línia amb el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia i el Clima.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article