Les obres de la C-245 entre Cornellà i Castelldefels que transformaran aquesta via radicalment avancen a bon ritme

Societat.

Els treballs van començar entre el juliol i el setembre passats a Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels.
Els treballs van començar entre el juliol i el setembre passats a Sant Boi, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i els alcaldes i alcaldesses de Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Gavà i Castelldefels, i el regidor de Planificació Territorial de Viladecans, han visitat les obres en execució per a la millora de la integració urbana de la C-245, que inclou la construcció d’un carril bus i una via ciclista.

Aquesta actuació, impulsada per la Generalitat, l’AMB i els cinc ajuntaments metropolitans, reconvertirà la carretera comarcal C-245 en un espai urbà i metropolità.

Les obres compten amb un pressupost d’adjudicació de prop de 32 MEUR. Durant la visita, el secretari Gavín ha remarcat que aquesta “és una infraestructura pensada en la nova mobilitat, que clarament prioritza el transport públic i la bicicleta”, alhora que “representa un exemple de col•laboració institucional”.

Aquestes intervencions permetran transformar la C-245, una via que uneix uns municipis, on viuen, en total, més de 350.000 persones. Es preveu que la nova C-245 s’anirà posant en servei a mesura que els trams estiguin finalitzats, durant el segon semestre de 2022.

L’obra estarà finançada per la Generalitat –10 MEUR– i el món local, encapçalat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la part restant.

Aquesta actuació transformarà la C-245 en un vial més urbà, de manera que millorarà la vertebració dels municipis per on transcorre, alhora que, amb la construcció del nou carril bus i de la nova via ciclista, afavorirà una circulació més fluïda del transport públic, millorarà i augmentarà serveis d’autobús i fomentarà una mobilitat més sostenible, en un context d’emergència climàtica.

Amb aquest projecte, els serveis d’autobús podran ser més directes i més eficients energèticament, i tindran una velocitat comercial més atractiva, fet que facilitarà reduir l’ús del cotxe i atraure’l cap al transport públic.

Es calcula que el transvasament cap a l’autobús, com a conseqüència, permetrà deixar d’emetre a l’atmosfera 291 tones de CO2 a l’any. La carretera C-245, paral•lela a la C-32, és un dels eixos vertebradors del Baix Llobregat, atès que permet la connexió de cinc municipis de la comarca amb Barcelona.

Presenta trams de molts tipus, ja que creua tant nuclis urbans residencials, com àrees industrials i zones en procés de desenvolupament urbanístic.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article