Unanimitat al Baix Llobregat per demanar que obrin tots els CAP de la comarca i millor coordinació amb Educació

Salut.

Imatge de la reunió telemàtica organitzada pel Consell Comarcal.
Imatge de la reunió telemàtica organitzada pel Consell Comarcal.

Els alcaldes i les alcaldesses del Baix Llobregat de tots els color polítics reivindiquen l’obertura de tots els CAPs i consultoris tancats com a part fonamental de reforç de l’atenció primària així com una gran campanya comunicativa de cara a la ciutadania.

En les darreres reunions mantingudes amb la delegació del Govern de Catalunya, i els departaments de Salut i Educació de la Generalitat, els alcaldes i les alcaldesses del Baix Llobregat han posat de manifest la necessitat de separar l’atenció Covid de l’atenció primària.

Incidint en què cal reprendre l’activitat als Centres d’Atenció Primària per atendre totes aquelles malalties que en l’actualitat no s’estan atenent i que estan derivant en una greu degradació assistencial.

Així mateix, des del Baix Llobregat es reclama que és del tot imprescindible que el departament de Salut posi en marxa campanyes de comunicació adreçades a mantenir informats als ciutadans i ciutadanes de la comarca.

Pel que fa a Educació, reclamen una millor coordinació entre els referents escolars, implantats pels Serveis Territorials d’Educació i els ajuntaments, consideren que la comunicació no està funcionat donat que en la majoria dels casos, els ajuntaments són coneixedors dels casos positius a les seves escoles per les mateixes famílies i no pels dispositius habilitats des del departament.

Així mateix els alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat coincideixen en la voluntat de voler defensar que el sistema implantat des del Govern funciona, però reclamen eines, arguments i transparència per poder defensar-lo.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article