El Prat visibilitza la contribució de les dones a la ciència i la tecnologia

Societat.

La majoria d'activitats es faran a La Palmira i enguany també s'han sumat al cicle els centres cívics Sant Jordi-Ribera Baixa i Jardins de la Pau.
La majoria d'activitats es faran a La Palmira i enguany també s'han sumat al cicle els centres cívics Sant Jordi-Ribera Baixa i Jardins de la Pau.

Per això, se suma a la celebració de la jornada internacional "Ada Lovelace Day", que deu el seu nom a la primera programadora d'ordinadors de la història, que ja durant la primera meitat del segle XIX va crear un algoritme destinat a ser processat per una màquina molt abans que existissin els ordinadors.

A l'entorn d'aquesta data, que es commemora el 13 d'octubre, el Centre Cívic Palmira Domènech del Prat ha organitzat aquest mes el Cicle "Octubre Ada Lovelace".

El cicle va arrencar dimarts passat, coincidint amb l'Ada Lovelace Day, i consta d'una àmplia agenda d'activitats, moltes d'elles adreçades a infants i joves i les seves famílies, durant el mes d'octubre.

Les activitats pretenen atraure especialment l'atenció de nenes i noies adolescents, per apropar-les a àmbits històricament masculinitzats. Seran activitats que permetran descobrir els misteris de la ciència i la tecnologia de la mà de dones que treballen en aquest àmbit, per posar un granet de sorra per trencar l'escletxa de gènere que hi ha en aquestes professions.

El proper dissabte també es podrà descobrir com construir una pròtesi amb una impressora 3D i moltes altres aplicacions de la tecnologia i l'enginyeria per resoldre problemes socials, com la mobilitat de les persones grans o el medi ambient.

Aquesta activitat, titulada "Kit: Tech 4 the people", està organitzada pel Klub Infantil Tecnològic al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. Es tracta d'una proposta familiar participativa dinamitzada per l'associació d'enginyeres Young IT Girls, que treballen per fomentar la igualtat i per incentivar el canvi de mentalitat, potenciant així les oportunitats de futur d'infants i joves.

Està adreçada a infants de 8 a 12 anys, que han d'anar acompanyats cadascun d'una persona adulta del mateix nucli de convivència per participar-hi.

També dissabte tindrà lloc una altra activitat familiar del Club de ciència en família. Durant aquest taller, adreçat a infants de 6 i 8 anys -cadascun acompanyat per un familiar-, es podran fer diversos experiments com explotar un volcà, extreure ADN de les cèl•lules de les maduixes, fer una cromatografia en guix de suc d'espinacs o fer piruletes de sucre cristal•litzat i molts d'altres.

L'objectiu és despertar la curiositat de les més petites de la casa per la ciència i, en aquesta sessió, es donarà a conèixer la figura de Rosalind Franklin, la científica que va descobrir l'estructura molecular de l'ADN.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article