Sis municipis del Baix Llobregat entre els reconeguts com a Viles Florides

Societat.

Tots els municipis mantenen el reconeixement de l’ any 2019.
Tots els municipis mantenen el reconeixement de l’ any 2019.

Sant Feliu és la que ha recollit el guardó més important, amb quatre flors d’ honor, el segueixen Abrera, Martorell, Sant Just i Sant Boi amb tres, i tanca la representació baixllobregatina Molins de Rei amb dues.

El moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), ha lliurat les Flors d’ Honor 2020, els reconeixements als municipis que treballen per a la millora dels seus espais verds urbans i enjardinats.

Les restriccions imposades per la covid-19 han marcat l’anunci dels guardons, que s’ha fet de forma virtual. En aquesta edició, el jurat de Viles Florides només ha actualitzat els guardons dels 13 municipis que s’han incorporat al moviment aquest any.

La principal novetat d’enguany ha estat la internacionalització del moviment amb la incorporació de tres parròquies andorranes a Viles Florides.

Es tracta d’Encamp, La Massana i Canillo. “Aquest salt al país andorrà reflexa la voluntat de Viles Florides de continuar creixent i apostant pel verd com a forma de millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans, fent més verds, amables i sostenibles els nostres pobles i ciutats”, explica Mercè Martinez, presidenta de la CHOC.

Aquesta edició és tanca amb un total de 142 municipis a tot Catalunya i Andorra que formen part del moviment. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha definit com a “vitamina verda” el sector de la flor i la planta i assegura que es tracta d’un ram essencial: “No hi ha res millor que tenir sempre a casa una flor o una planta perquè donen vida i ànims. És un sector imprescindible”. 

El jurat de Viles Florides té en compte a l’hora de valorar cada municipi aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada.

La diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica.

També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article