Els habitants de Gavà compromesos amb el reciclatge obtindran recompenses cada vegada que reciclin llaunes i ampolles de plàstic

Societat.

RECICLOS digitalitza el reciclatge i premia els ciutadans a través d'incentius per promoure la sostenibilitat.
RECICLOS digitalitza el reciclatge i premia els ciutadans a través d'incentius per promoure la sostenibilitat.

L'Ajuntament de Gavà se suma al projecte RECICLOS, el primer Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) de reciclatge a l´estat espanyol, que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país.

D'aquesta manera, Gavà es converteix en un dels primers municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, i, al seu torn, premia els ciutadans recicladors amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper.

Els veïns i veïnes de Gavà podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en 297 contenidors grocs dels carrers de la localitat -als quals se'ls ha incorporat tecnologia, a canvi, obtindran recompenses. Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i la construcció d´un jardí vertical a la ciutat.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha manifestat que “fem un pas més en matèria de reciclatge, en el nostre compromís de vetllar pel medi ambient amb un sistema que prioritza la reutilització i la separació de residus”.

Sánchez ha afegit que “l’adhesió al programa RECICLOS, es vol recompensar a aquells que ho fan bé amb premis individuals com ara una bicicleta o un rellotge ecològic, però també podem canviar els punts RECICLOS per un projecte comunitari com és la construcció d’un jardí vertical a la nostra ciutat”.

Per tal de donar a conèixer la iniciativa entre la població es portarà a terme tot un seguit d’accions de difusió com ara insercions a les xarxes socials, la col.locació de banderoles, l’hornacina del mercat, una pancarta informativa i 15 elements de suport publicitari distribuïts a diferents indrets de la ciutat.

Els ciutadans i ciutadanes de Gavà només han de descarregar-se la webapp, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article