La crisi sanitària no atura la tercera convocatòria popular per netejar i redescobrir les platges metropolitanes

Societat.

A la segona edició es van retirar 200 kg de plantes invasores i plantar 500 exemplars d’espècies dunars.
A la segona edició es van retirar 200 kg de plantes invasores i plantar 500 exemplars d’espècies dunars.

El proper diumenge 25 d’octubre es portarà a terme la 3a edició de l’Acció Platges Met, una jornada de sensibilització ambiental conjunta, que tindrà lloc a les quatre Jugatecambientals de platges de municipis metropolitans.

Un dels principals objectius és donar a conèixer les platges i ensenyar com protegir-les i defensar les davant dels diferents reptes que en condicionen la gestió diària i la preservació, com ara el canvi climàtic o la regressió del litoral.

L’edició d’enguany estarà marcada per estrictes mesures de seguretat sanitària per prevenir contagis de covid-19: regulació d’aforament, mascareta obligatòria i gel hidroalcohòlic.

L’Acció Platges Met s’emmarca en el 14è cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans i està organitzada per l’AMB, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i els ajuntaments dels quatre municipis metropolitans del litoral que compten amb Jugateambientals com són Castelldefels, Gavà, Sant Adrià de Besòs i Montgat.

Aquesta jornada lúdica té tres objectius principals: conscienciar la població sobre els reptes i els problemes del litoral, contribuir a l’augment del civisme per part dels usuaris metropolitans i canviar la percepció social sobre les platges, perquè es concebin com a espais naturals i ecosistemes amb funcions socioambientals importants en el nostre territori.

Les activitats, que es faran de manera simultània, pretenen acollir públics de totes les edats, des de famílies fins a qualsevol persona interessada per temes ambientals.

Les actuacions participatives estan relacionades amb la competència de l’AMB sobre la gestió integral de les platges, que inclou, entre d’altres, la conservació dels sistemes dunars.

Plantacions a les dunes a Castelldefels, Sant Adrià de Besòs i Gavà acolliran la plantació de borrons i lliris de mar, entre altres plantes autòctones dels sistemes dunars. Es tracta d’espècies vegetals que potencien la formació d’aquests ecosistemes naturals, ja que actuen com a barrera davant dels temporals i l’erosió de la costa.

Observació de la biodiversitat a la platja de Montgat, que pertany al litoral metropolità nord i que no compta amb aquests espais dunars, es farà una activitat paral•lela en què es transmetran els mateixos continguts però a través de dinàmiques relacionades amb el dibuix naturalista.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article