El Consell Comarcal del Baix Llobregat enceta un projecte pilot per facilitar acompanyament a dones víctimes de violència masclista

Societat.

Per a més informació s’ ha de contactar amb el SIAD: 93 557 24 20/ siad@elbaixllobregat.cat
Per a més informació s’ ha de contactar amb el SIAD: 93 557 24 20/ siad@elbaixllobregat.cat

El SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat amb la col•laboració de l'empresa ABD (Associació Benestar i Desenvolupament), ha posat en marxa un projecte pilot anomenat "Acompanyament de proximitat i comunitari a dones", dirigit a les dones víctimes de violència masclista dels municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca del Baix Llobregat, amb una durada prevista fins finals d’any 2020.

Aquest projecte conté dos serveis: un servei d'acompanyament grupal comunitari, que consistirà en un grup de suport a dones que es farà de forma quinzenal, i un servei d'acompanyament de proximitat, que permetrà fer un acompanyament físic i emocional a dones víctimes de violència masclista, en tràmits i gestions ordinàries, i en ingressos a recursos d'acolliment d'urgències. Els dos serveis els prestaran psicòlogues especialitzades en l'atenció de situacions de violències masclistes.

Ambdós ofereixen l’acompanyament de proximitat d’una professional per fer contenció i trencar la situació de solitud i angoixa que poden viure les dones víctimes de situacions de violència masclista.

Aquest projecte pilot s’afegeix als serveis que ja ofereix el SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat com el d’Atenció Psicològica a Dones: Atenció presencial a les dones que presenten situacions de necessitat o crisi derivades de la seva condició de dona, i especialment, a les dones víctimes de qualsevol tipus de violència.

I el servei d’Assessorament Jurídic: Atenció presencial de qualsevol dona que tingui una consulta en matèria d'igualtat d'oportunitats i/o que necessitin assessorament sobre qualsevol circumstància de les situacions específiques que afecten les dones, tant en l'àmbit administratiu, civil o penal: separacions i/o divorcis, incompliment de sentència, custòdia de fills o filles, processos penals per violència de gènere, entre d'altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article