Ja se saben els films premiats a la 3a edició del Festival de Cinema Natura de Cervelló

Cultura.

Havent arribat a la seva 3a edició, es pot dir que el Festival Cinema Natura s'ha fet un lloc entre els certàmens del gènere.
Havent arribat a la seva 3a edició, es pot dir que el Festival Cinema Natura s'ha fet un lloc entre els certàmens del gènere.

En aquesta edició s’han pres totes les mesures possibles contra la Covid-19, amb registres d’assistència, termòmetres a l’entrada, distància de seguretat entre les butaques, sortides organitzades, votacions a mà alçada i mascaretes, aquestes mesures han garantit la salut dels 230 assistents al festival, repartits entre els tres dies de projeccions.

Aquest any el reconeixement va ser per a la Fundació CRAM pels seus quasi 30 anys d’esforç dedicats a la protecció dels animals marins, va recollir el premi la directora de la fundació, Elsa Jiménez.

Enguany hem gaudit de la projecció de 3 pel•lícules de primeríssim nivell: El laberinto del fauno, WALL•E i The Life Aquatic. Guillermo del Toro, Pixar i Wes Anderson ens han fet descobrir la seva visió de l’amor a la natura i el respecte al medi ambient.

Una selecció de 9 curts internacionals (The Grand Oasis, La Plastikería, Abuelo fuego, Oxitocity, 7 Hectares Back, Iceberg Nations, Hands on Glass, Pet Man i Bayandalai – Lord of the Taiga), 4 curts de Cervelló (El lado salvaje de Cervelló, Duelo en RocasRojas,

La vida de los mochuelos i Iris) i 3 Mòbil Films (Carrerada, camí ral o camí ramader, Viu natura i Cuidant el passat) han competit en les diferents categories del festival.

El jurat, compost per la Montse Argengou, en Joan Carles Gil, la Sandra Formatger i en Ferran Molinas va escollir el curt Bayandalai – Lord of the Taiga, dirigit per Aner Etxebarria, com a guanyador del premi del jurat. Un curtmetratge basc filmat a Mongòlia sobre el dia a dia d’una família ramadera.

El públic va premiar Abuelo fuego, dirigit per Alfonso O’Donell, com a millor curtmetratge internacional, un treball sobre Perú que parla dels elements de la natura i les seves tradicions.

El premi al millor Mòbil Film el va guanyar Cuidant el passat, de Marta González i Manel Tantull, en aquesta peça se’ns explica l’extraordinària feina que fa l'entitat Gaudim per recuperar les cabanes de pedra seca.

El premi al millor Curt de Cervelló va ser per a El lado salvaje de Cervelló, d’Iván Villarejo, gràcies al qual van descobrir els animals que molts pocs hem vist al poble, però que, gràcies als recursos i la paciència del director, es va poder gaudir en pantalla gran.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article