Un comboi dels FGC a la línia Llobregat-Anoia farà campanya contra la intolerància envers el col•lectiu LGBTI

Societat.

A banda dels combois vinilats les estacions d’FGC emeten també un espot que mostra com dur a terme aquestes denúncies.
A banda dels combois vinilats les estacions d’FGC emeten també un espot que mostra com dur a terme aquestes denúncies.

Des de dijous, tres trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) circularan vinilats amb motius de la campanya contra la LGBTIfòbia que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies du a terme conjuntament amb FGC per donar a conèixer a la població la diversitat d’orientació sexual, d’identitat de gènere i promoure la denúncia de fets LGBTIfòbics.

El Departament i FGC van endegar aquesta iniciativa l’any 2018, coincidint amb el quart aniversari de la Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l'LGBTIfòbia.

La campanya se centra en promoure la denúncia d’aquest tipus d’actituds i és per això que destaca les vies de denúncia que té la ciutadania davant una situació de discriminació per motiu d’orientació sexual, d’identitat o expressió de gènere.

Es pot denunciar per telèfon (112, 012), per Internet (lgbti.gencat.cat), a les oficines d’atenció al ciutadà (OAC) que hi ha a totes les comissaries dels Mossos d’Esquadra (24 hores al dia) o a qualsevol punt de la XARXA de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya repartits per tot el territori.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya manifesta la seva voluntat de ser una empresa responsable socialment i compromesa amb totes aquelles persones i col•lectius que tenen interessos en FGC.

En aquest marc, els valors de l’ètica i la transparència s’estenen a tots els àmbits i persones que conformen el dia a dia de la companyia, la mateixa està especialment compromesa amb les polítiques d’igualtat de gènere.

En aquest sentit, FGC va aprovar l’any passat el segon Pla d’Igualtat de dones i homes a FGC que inclou un conjunt de mesures que han de servir per assolir la igualtat de tracte i d'oportunitats a l'organització, eliminant qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article