Noves mesures de suport al comerç i a la restauració de Gavà amb l’ anunci que l’ Ajuntament ja prepara la campanya de Nadal per potenciar el comerç de proximitat

Economia.

Més enllà de les ajudes econòmiques directes es facilitarà tot l’acompanyament necessari per millorar la situació del sector.
Més enllà de les ajudes econòmiques directes es facilitarà tot l’acompanyament necessari per millorar la situació del sector.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha mantingut una trobada virtual amb més de 30 representants de les associacions comercials, de restauració i comerços i establiments per reafirmar el suport de l’Ajuntament a dos dels sectors més castigats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19 i conèixer les repercussions que estan tenint les últimes restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya.

A la trobada, Raquel Sánchez ha avançat algunes de les mesures que en breu es posaran en marxa per pal•liar la situació del sector comercial i de restauració, i que s’afegiran a les que s’han impulsat des de l’inici de l’emergència sanitària per un import global de 673.000 euros.

Una d’elles és la pròxima convocatòria d’ajuts a empreses i autònoms de Gavà, amb establiment obert al públic a la ciutat, que estiguin afectats per un tancament total o quasi total de l’activitat com a conseqüència d’una resolució adoptada per l’autoritat competent; com ha estat l’exemple de les últimes restriccions a bars, restaurants i centres d’estètica de la Generalitat.

La nova línia d’ajuts donarà continuïtat a la convocatòria que es va obrir el passat mes de juny, amb una partida de 300.000 euros, per a ajudes de 600 euros a autònoms i micropimes que van veure total o parcialment aturada l’activitat amb motiu de l’Estat d’Alarma.

A data d’avui s’han aprovat 352 sol•licituds de les 472 rebudes, i s’han abonat 250 ajuts, el crèdit restant es destinarà a aquesta nova convocatòria que es preveu inicialment sobre 70.000 euros.

L’alcaldessa també s’ha compromès a repetir rebaixes fiscals per l’any 2021, amb la intenció d’alleugerir alguns costos fixes, tal i com demana el sector: com per exemple prorrogar l’exempció de les taxes d’ocupació de la via pública a les terrasses de bars i restaurants mentre duri el tancament o les afectacions als establiments. En el mateix sentit, l’Ajuntament està estudiant altres accions de caràcter fiscal i d’estímul de l’activitat del sector.

Raquel Sánchez ha remarcat que per a l’Ajuntament de Gavà és una prioritat, i una de les línies de treballs més destacades en el context de la pandèmia, recolzar al sector del comerç de proximitat, els serveis i la restauració de la ciutat, com element central de cohesió i dinamització de la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article