Aquest cap de setmana s’ adapta l’ horari d’ hivern amb moltes veus assegurant que la mesura està obsoleta

Societat.

Cada vegada les veus són més crítiques amb aquesta mesura ja que segons molts experts no ajuden a la conciliació laboral i familiar.
Cada vegada les veus són més crítiques amb aquesta mesura ja que segons molts experts no ajuden a la conciliació laboral i familiar.

La matinada del proper diumenge, 25 d’octubre, els rellotges s’hauran d’endarrerir una hora: a les tres de la matinada seran les dues, dormirem, per tant, una hora més.

L’objectiu del canvi, segons alguns experts, “és l’adaptació dels horaris a la llum del dia, així s’aprofita al màxim el sol com a font lumínica.”

La mesura té l’origen l’any 1974, quan l’encariment del petroli va generar la necessitat de reduir el consum d’energia i es va optar per avançar els rellotges una hora els mesos d’estiu per aprofitar les hores de sol al matí i reduir així la despesa energètica associada a l’ús de llum artificial.

L’endarreriment del rellotge a l’hivern permet tenir llum natural a primera hora del matí, que és quan es produeixen la majoria de desplaçaments.

Però l’estalvi es genera, bàsicament, durant el canvi a l’horari d’estiu. Tot i això, diversos estudis apunten que l’estalvi real en la factura de la llum es situa només entorn els 6 euros l’any.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article