Desactivada l'alerta per alta contaminació però es manté activat l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica

Salut.

Es recomana a la ciutadania desplaçar-se a peu o amb bicicleta, utilitzar el transport públic i reduir els desplaçaments amb vehicle privat.
Es recomana a la ciutadania desplaçar-se a peu o amb bicicleta, utilitzar el transport públic i reduir els desplaçaments amb vehicle privat.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha declarat la finalització de l’episodi d’alta contaminació per partícules però manté activat l’avís preventiu per PM10 a tot Catalunya.

La mesura es pren perquè la previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant el dia d’avui, donat que es preveu que la intrusió de pols africana persisteixi durant la primera meitat del dia.

Les mitjanes diàries dels nivells de PM10 durant el dia d’ahir van ser superiors al valor de 50 µg/m³ en 26 estacions de mesurament de tot Catalunya però els nivells de PM10 estan disminuint a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA).

Els nivells de partícules són moderats a gran part del territori. Per aquest motiu és convenient, segons el protocol consensuat amb el Departament de Salut, que les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries moderin l’activitat a l’aire lliure.

També es demana a tota la població evitar l’exercici físic intensiu a l’exterior, tots els detalls es poden consultar al Canal Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article