El format telemàtic arriba als pressupostos participatius del Prat per esquivar la pandèmia

Societat.

Durant el gener de 2021 es faran tallers deliberatius entre les persones que hagin fet propostes d'un mateix àmbit per tal de poder ajustar-les i consensuar-les.
Durant el gener de 2021 es faran tallers deliberatius entre les persones que hagin fet propostes d'un mateix àmbit per tal de poder ajustar-les i consensuar-les.

L'Ajuntament del Prat posa en marxa aquest mes d'octubre la segona edició del procés de pressupostos participatius, a través del quals la ciutadania podrà decidir a què destinar 2,5 milions d'euros del pressupost municipal d'inversions del període 2020-2023.

Coincidint amb aquest procés de pressupostos participatius, l'Ajuntament del Prat estrena la nova plataforma virtual Decidim , que permetrà intensificar la participació online de la ciutadania en l'actual context de pandèmia sanitària.

La nova plataforma virtual, accessible des de l'espai web de Participació de l'Ajuntament també servirà a partir d'ara per articular d'altres processos de participació de la ciutat. A més, al nou espai web, es farà difusió d'espais de participació que funcionen amb regularitat com els Consells municipals.

Els Pressupostos participatius permeten fomentar la participació de tota la ciutadania -tant de les persones que estan associades com d'aquelles que no ho estan-, per conèixer en major mesura la seva opinió sobre les necessitats de la ciutat i ajustar la inversió municipal en conseqüència.

En aquest procés de pressupostos participatius, la ciutadania decidirà a què destinar 2,5 milions d'euros del pressupost municipal d'inversions, el destinat a finançar béns que perduren en el temps (no activitats, serveis o subvencions).

Així per exemple, es tracta d'inversions en millores a l'espai públic (urbanització d'espais, remodelació de carrers, etc), als equipaments municipals o en infraestructures i mobiliari urbà (bancs, papereres, jocs...).

Respecte a la primera edició dels pressupostos participatius (2016-2019), les inversions municipals que se sotmeten a votació en aquest segon procés representen 500.000 euros menys.

Aquesta reducció té a veure amb l'esforç econòmic extra que l'Ajuntament està realitzant per pal•liar l'impacte socioeconòmic de la Covid.

Concretament, aquests 500.000 euros de diferència es destinaran a subvencionar projectes d'innovació i digitalització, en el marc de l'estratègia de reconstrucció de la ciutat arran de la crisi de la COVID-19, consensuada per l'Ajuntament amb els agents socials i econòmics de la ciutat.

La primera fase del procés de pressupostos participatius, la presentació i recollida de propostes, arrencarà dilluns vinent, 26 d'octubre, i s'allargarà fins el 22 de novembre.

Per a aquest procés, s'han establert dos tipus de propostes atenent a la quantitat d'inversió necessària: els projectes "petits" de fins a 200.000 euros i els "grans", d'entre 200.000 i 500.000, les propostes es podran presentar per primer cop a través de la plataforma Decidim.

Si bé durant el primer procés de pressupostos participatius (2016-2019) ja es podien presentar propostes online, no es comptava encara amb aquesta plataforma que facilitarà i aglutinarà a partir d'ara els processos de participació virtuals de la ciutat, optimitzant l'ús dels mitjans digitals amb aquesta finalitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article