Suspeses les llicències de construcció durant un any al bosquet de Montmar de Castelldelfels davant la petició d’expropiació dels propietaris privats

Política.

Aquestes expropiacions forçoses podrien suposar gairebé 90 MEUR a les arques municipals quan aquests recursos es poden derivar en urgències actuals.
Aquestes expropiacions forçoses podrien suposar gairebé 90 MEUR a les arques municipals quan aquests recursos es poden derivar en urgències actuals.

El Ple va aprovar la suspensió d‘atorgament de llicències de construcció durant un any al bosquet de Montmar i a la zona de Ca n’Aimeric, davant la petició dels propietaris d'una part dels terrenys que han demanat la seva expropiació, i que ells valoren en 6 milions.

En declaracions de Jordi Vendrell, regidor d’Hisenda, Planejament i Habitatge: “La llei d’ Urbanisme estableix que a petició dels seus propietaris privats, els Ajuntaments estem obligats a expropiar, a preu mig de la zona, les zones privades marcades com a verdes. En aquest cas, ens sol·liciten quelcom més de 6 milions d’euros. És per això que hem hagut d’impulsar aquesta suspensió de llicències davant de la petició per part dels propietaris de la expropiació forçosa dels seus terrenys.”

I ha afegit “En aquests moments, en plena crisi humanitària per la COVID-19, la nostra prioritat és poder atendre les necessitats més peremptòries per la ciutadania, destinant tots els recursos municipals que siguin possibles als nostres veïns i veïnes. Per això la millor opció era donar-nos un any per analitzar en profunditat totes les opcions possibles abans d’haver d’assumir fer front a la expropiació.”

La llei de Urbanisme (TRLU) en el seu article 114 obliga als ajuntaments a expropiar terrenys qualificats pel Pla General Metropolità com a espais verds a preu de mercat -al preu mig de la zona-, el govern interpel·larà l'AMB perquè estableixi una borsa de diners per fer front a aquestes expropiacions forçoses.

Es tracta de dues parcel·les, una a la part central de Montmar i l'altra a Ca n'Aimeric. La primera està situada entre els carrers Ramal de l'Av. 309, Av. 308 i l'Av. 350. La segona es troba prop dels equipaments escolars situats al carrer Font, 56 i un fragment del Camí Fondo de Ca n'Aimeric, al barri Montmar.

L'objectiu de planejament del govern municipal a llarg termini és establir corredors verds dins de la trama urbana, ara farà un any es va encarregar a la AMB un estudi estratègic per poder definir aquests corredors verds.

El govern municipal, en el termini d'un any, haurà d'haver elaborat la proposta de modificació puntual del Pla General Metropolità després d'analitzar en profunditat l'ordenació del sector, amb totes les possibles solucions i alternatives. Si aquesta modificació no s'aprova en aquest termini, la suspensió acordada quedaria sense efecte.

Una part d'aquests terrenys són de titularitat privada, els seus propietaris han plantejat la possibilitat d'implantar un equipament privat destinat a sales de vetlla.

En aquest sentit, l'Ajuntament recalca que és només una proposta dels propietaris dels terrenys que està sobre la taula, de les moltes que podran arribar en els pròxims mesos.

Preguntat per l’equipament destinat a sales de vetlla, Vendrell manifestava que, “Aquesta és una proposta dels privats. No és cap proposta acordada amb l’Ajuntament i durant aquest any esperem estudiar-ne moltes més.”

I ha afegit “També interpel·larem a l'AMB perquè estableixi algun mecanisme de finançament. Fer front a aquestes expropiacions forçoses a Castelldefels podria suposar gairebé 90 milions d’euros a les arques municipals, segons el darrer estudi del que disposem.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article