Sant Esteve Sesrovires signa un conveni amb Animales Libres y Salvajes pel control i seguiment de les colònies de gats

Societat.

La entitat ha reutilitzat contenidors per crear espais on els felins es puguin refugiar.
La entitat ha reutilitzat contenidors per crear espais on els felins es puguin refugiar.

L’acord ha arribat després de diverses reunions per coordinar el funcionament en la gestió de les colònies així com de donar cobertura a les necessitats que se’n deriven, la voluntat d’aquest acord és garantir el control i cura dels animals així com les condicions de salubritat de l’entorn i de convivència veïnal.

El document recull les obligacions i els compromisos d’ambdues parts en la gestió de les colònies. S’estableix una aportació econòmica per part de l’Ajuntament per un import de 6.000 € destinats a cobrir les despeses que generi la gestió de les colònies per part d’Animales Libres y Salvajes i una previsió estimada d’esterilització anual de 100 gats.

Les colònies controlades de gats són avui l’opció més recomanada i amb millors resultats per gestionar la presència de gats en espais urbans, seguint l’anomenat programa CER ( captura, esterilització i retorn del gat en una colònia).

Actualment, s’estan instal•lant contenidors en desús per a aixopluc dels animals en les 6 colònies controlades del municipi gestionades per l’entitat.

L’alimentació dels felins es fa a través de persones voluntàries autoritzades, atès que la correcta administració del menjar és molt important per evitar problemes de salut pública a l’entorn urbà.

L’acte de signatura ha comptat amb la presència de l’alcalde Enric Carbonell, el regidor de Salut Pública, Òscar Rodríguez, la presidenta de l’entitat, Angie Gallardo, acompanyats per la coordinadora de Salut Pública i membres de l’associació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article