Un operatiu a quatre ciutats entre elles l’Hospitalet permet desmantellar una organització que servia a domicili cocaïna i drogues de disseny

Societat.

La investigació va començar en ple confinament.
La investigació va començar en ple confinament.

Aquesta organització funcionava com a una empresa d’enviament de les substàncies a la carta, de manera que el client no es desplaçava mai fins al lloc de subministrament sinó que rebia la droga al seu domicili.

Per dificultar l’acció policial i evitar les queixes veïnals que poden comportar els punts de venda que apleguen una gran afluència de consumidors, venien i transportaven la droga a petició dels clients interessats.

El passat divendres 23 d’octubre, els Mossos d’Esquadra van desplegar un operatiu a Barcelona, Badalona, Hospitalet i Cerdanyola que va acabar amb la detenció de vuit persones, sis homes i dues dones, d’entre 20 i 33 i de nacionalitat espanyola, uruguaiana, equatoriana i dominicana.

També van intervenir més de 600 grams de cocaïna i gran quantitat de monodosis d’aquesta droga i altres de disseny amagades en els vehicles que feien servir per al repartiment de les drogues. Els investigadors van fer registres i escorcolls judicials en sis domicilis i quatre locals, cinc dels detinguts han ingressat a presó.

Fruit de la investigació, que es va iniciar el mes de maig d’enguany, es va constatar que el cap de l’organització tenia a les seves ordres dues persones de la seva màxima confiança, les quals s’encarregaven d’amagar la substància estupefaent a les seves cases. També eren les que manipulaven i adulteraven la droga i la preparaven per a vendre-la amb monodosis.

Aquestes dues persones disposaven de diversos terminals de telefonia mòbil que s’utilitzaven perquè els clients fessin la comada de la droga, indicant el tipus de substància que necessitaven, la quantitat i el lloc on volien rebre la droga.

Posteriorment, un cop fetes les comandes, començaven a actuar altre membres de l’organització que tenien la funció d’anar a recollir les dosis pels domicilis dels investigats, i amb els seus vehicles particulars (cotxes, furgonetes, o motocicletes) començaven a fer el repartiment de la droga.

Aquests treballadors tenien un horari definit, estaven planificats en quadrants de treball per torns fixes per donar servei les 24 hores del dia, els set dies de la setmana.

Fins i tot, havien de donar explicacions coherents als seus caps si no podien encarregar-se d’una comanda en el seu torn de feina o no podien treballar algun dia.

A més també era responsable d’una associació cannàbica, a hores d’ara s’estan fent comprovacions per determinar si el local complia tots els requisits legals permesos.

La documentació intervinguda en aquest establiment permetrà als investigadors determinar el nombre de socis inscrits i l’activitat econòmica que s’hi estava realitzant. Segons es després de la investigació en alguna ocasió havia facilitat el consum a menors d’edat al seu interior.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article