ERC El Prat denuncia l’aparició de peixos morts al riu Llobregat a l’alçada del Pont de Nelson Mandela

Política.

El Llobregat és un riu que a la seva part final pateix moltíssim.
El Llobregat és un riu que a la seva part final pateix moltíssim.

El grup republicà a l’Ajuntament del Prat de Llobregat ha formulat una pregunta per escrit adreçada a la Regidoria d’Acció Ambiental i Energia per tal d’esbrinar les causes de l’aparició, des de fa dues setmanes, d’una elevada quantitat de peixos morts a les aigües del riu Llobregat.

En la sol•licitud plantejada a la Regidoria d’Acció Ambiental, ERC pregunta a l’Ajuntament si ja tenia constància d’aquesta mortaldat de peixos i si la resposta és afirmativa, demana explicacions sobre quins poden ser els motius de la mort de centenars de peixos.

Si en el cas que l’Ajuntament no conegués aquests fets, instem a que l’Ajuntament prengui mesures per conèixer les causes d’aquestes morts. A més a més, ERC del Prat també ha contactat amb els Agents Rurals per tal que aixequin acta d’aquest episodi de mortaldat piscícola.

Tanmateix, ERC del Prat proposa que el laboratori de l’empresa municipal Aigües del Prat prengui mostres de l’aigua en aquest tram del riu Llobregat al llarg d’un dia amb mostres cada hora. I d’aquesta manera, coneixent la seva composició, descartar la presència de substàncies tòxiques o perilloses per la biodiversitat fluvial.

En el cas d’existir-hi indicis d’elements contaminants o tòxics, exigim que l’Ajuntament del Prat pugui denunciar-ho a les autoritats competents. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article