El Govern assegura que l’infrafinançament envers Catalunya “afecta a la capacitat de fer i té relació directa amb el finançament del món local”

Política.

Budó es desfeia en elogis envers el municipalisme.
Budó es desfeia en elogis envers el municipalisme.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha destacat el treball “col•laboratiu, rigorós i de gestió eficaç” del món local en aquesta crisi sanitària, econòmica i social. Per això, la cooperació entre l’Executiu i les administracions locals “són l’aliança imprescindible per fer avançar aquest país”.

Budó ha recordat que “el Govern de Catalunya és municipalista i la cooperació amb el món local és la nostra determinació i prioritat. Tenim la convicció que els ens locals són els còmplices necessaris per dur a terme les polítiques públiques. Són el millor canal per poder fer de les institucions uns servidors públics eficients des de la proximitat”.

En aquest sentit, ha assegurat que “els ajuntaments són per al conjunt de les polítiques públiques el que l’atenció primària ho és pel sistema sanitari, és a dir, la porta d’entrada de tots els ciutadans i ciutadans a l’administració pública”.

Durant la seva intervenció al ple del Parlament, la portaveu del Govern ha reconegut que “són les administracions locals les que estan en primera línia, donant resposta” a la situació derivada de la crisi de la Covid-19.

Per això, “treballem amb els ajuntaments des d’una òptica bilateral” i “incorporant el concepte de singularitat” perquè “la diversitat territorial es tradueix en una diversitat de tipologia municipal”.

Des del Govern s’han fet diferents actuacions amb l’administració local per donar resposta a la crisi sanitària com garantir la seva participació en la presa de decisions en es mesures de la gestió de la pandèmia; vehicular la participació del món local a la Comissió per a la Reactivació Econòmica i la Protecció Social (CORECO); executar polítiques d’inversió local a través del PUOSC.

Alhora que dotar els ens locals de liquiditat per enfortir les seves estructures i garantir línies d’ajut social o emergència a través de l’avançament del pagament del Fons de Cooperació Local, que “ja estem quantificant”.

Per tant, “pel món local, per la salut, per l’economia i per la gent el millor que podem fer és aconseguir la independència en forma de república, perquè només així podrem donar una resposta real a la ciutadania”, ha conclòs Budó.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article