120 MEUR des del Govern per dotar de recursos el món local i fer front a la crisi de la Covid-19

Política.

Es tracta d’un Fons Local de Cooperació Extraordinari.
Es tracta d’un Fons Local de Cooperació Extraordinari.

El Govern de la Generalitat destinarà 120 milions d’euros un Fons Local de Cooperació Extraordinari per dotar de recursos els ajuntaments perquè puguin fer front a la crisi de la Covid-19.

Aquesta nova mesura l’ha anunciat aquest la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, després de la reunió que ha mantingut juntament amb el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, amb el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, i la vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Alba Pijuan.

Budó ha subratllat “l’esforç important” que fa el Govern, “malgrat la davallada d’ingressos per part de la Generalitat”, per “garantir la capacitat i suficiència financera dels ajuntaments”.

L’administració local, ha assenyalat, “és a la ciutadania el que en termes sanitaris seria l’atenció primària”, és a dir, la que fa “aquella atenció directa i primera als ciutadans, amb polítiques de proximitat a peu de carrer”. Aquests 120 milions d’euros addicionals es distribuiran en dues anualitats: 2020 i 2021.

La consellera ha explicat que per al que queda d’any “posarem a disposició de manera immediata 20 milions d’euros”. I dels 100 restants, 50 es distribuiran durant el primer trimestre del 2021 i la resta fins a finals d’any. “Creiem que amb aquesta injecció addicional de liquiditat garantirem als ens locals mantenir els serveis i ajuts a la ciutadania”, ha remarcat.

Aquests recursos, ha afegit Budó, “s’han de destinar a aquells projectes que permetin la reactivació econòmica en aquells sectors més afectats i a les famílies més vulnerables a causa de la crisi per la Covid-19”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article