La Regidoria de Cultura d’ Esparreguera vol posar en marxa una programació professional estable al municipi

Cultura.

El consistori està també en converses amb els tres teatres privats de la vila per a establir convenis que permetin dur-hi a terme aquesta programació.
El consistori està també en converses amb els tres teatres privats de la vila per a establir convenis que permetin dur-hi a terme aquesta programació.

L’Ajuntament d’Esparreguera està impulsant una ordenança per regular el preu públic per l’assistència a espectacles, esdeveniments culturals i altres tipus d’activitats amb l’objectiu de posar en marxa una programació municipal estable d’arts escèniques.

Aquest és un dels objectius del recentment creat Comissionat de Cultura, que ja treballa en algunes propostes de programació de cara al Nadal i a la Festa Major d’Hivern.

A més, des de la Regidoria de Cultura s’està gestionant també la possibilitat d’establir convenis amb les entitats que gestionen els tres teatres privats que actualment hi ha al municipi – La Passió, Patronat Parroquial i Teatret-, per a que les seves sales puguin acollir aquesta futura programació d’arts escèniques.

El consistori preveu aprovar l’ordenança durant el primer trimestre de l’any que ve, tot i que les activitats que es puguin portar a terme estaran condicionades a les restriccions i mesures que fixin les autoritats sanitàries per a prevenir l’increment de contagis de Covid-19.

L’avantprojecte d’ordenança reguladora del preu públic per l’assistència a espectacles, activitats culturals, esportives, educatives, de promoció del comerç i la indústria i altres de naturalesa anàloga està fins aquest divendres en període d’exposició pública prèvia a la seva aprovació.

Així doncs, la ciutadania pot fer arribar les seves aportacions i opinions sobre el text inicial de l’ordenança a través de la plataforma de participació decideix.esparreguera.cat.

“És una ordenança que inicialment ve d’una necessitat de Cultura, ja que una de les voluntats de la regidoria en el mandat actual és poder dur a terme programacions culturals pròpies de l’Ajuntament en els espais escènics d’Esparreguera o transcendir-los i programar en espais oberts”, ha explicat el regidor de Cultura, Juan Jurado.

Aquest ha subratllat que “l’ordenança és una necessitat bàsica per a poder fer aquesta programació, perquè sense ella podem programar, però no cobrar una entrada per a l’assistència als espectacles i activitats”.

L’ordenança permetria també regular els preus públics d’altres activitats organitzades per l’Ajuntament, com poden ser tornejos, curses, jornades o activitats guiades, així com resoldre problemàtiques existents, com per exemple algunes sortides de pagament que organitza la Biblioteca Municipal l’Ateneu, com ara anar a veure òperes al Liceu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article