ERC considera que la Diputació no inverteix prou al Baix Llobregat i l’ Hospitalet per lluitar contra la bretxa digital

Política.

El cost aproximat es xifra en 15M€ dels quals la Diputació en podria cobrir una tercera part, és a dir, 5M€
El cost aproximat es xifra en 15M€ dels quals la Diputació en podria cobrir una tercera part, és a dir, 5M€

El Grup d'Esquerra Republicana a la Diputació de Barcelona ha registrat un seguit de propostes recollides en un document per acabar amb la bretxa digital a la demarcació.

La primera proposta d'Esquerra Republicana posa sobre la taula la necessitat de fer un estudi de la cobertura real de telefonia mòbil a la demarcació.

Aquest estudi es faria a petició dels ajuntaments amb zones considerades fosques per la seva deficient o inexistent cobertura i aniria destinat a obrir una línia d'ajuts cercant un finançament mixt públic i privat per aconseguir que les operadores garanteixin la cobertura en aquestes zones. 

El portaveu del Grup republicà, Dionís Guiteras, ha explicat que el document es registra amb l'objectiu, “que sigui estudiat i debatut per poder aportar solucions a un problema que actualment ha esdevingut una causa més de desigualtat i desequilibri territorial”.

Guiteras, ha explicat que arran de diferents estudis es constata la nul•la o poc eficient connectivitat a Internet de molts indrets de la demarcació de Barcelona, ja siguin nuclis disseminats o zones rurals.

En els mateixos termes s'ha expressat el cervelloní Josep Ramon Mut, president del grup i diputat representant del Baix Llobregat, aquest assegura que, “la manca d'aquesta connectivitat dificulta poder accedir a Internet, poder treballar, comprar, comunicar-se i accedir a tràmits relacionats amb l'administració i considerem que és obligació de l'administració garantir aquest dret a tota la població, evitar desigualtats i generar un equilibri real a tot el territori”.

Per aquest motiu, el Grup d'Esquerra Republicana a la Diputació de Barcelona ha registrat aquest document que analitza la situació des del punt de vista tècnic i proposa les solucions més adients a cada cas per poder assolir aquesta connectivitat arreu de la demarcació.

ERC espera una resposta del govern de la Diputació per trencar la bretxa digital existent a la demarcació que amb la situació de pandèmia, “ha posat en relleu aquesta desigualtat en la dificultat o impossibilitat d'accedir a la xarxa.”

A més, finalitzen els republicans remarcant que, “el fenomen creixent de desplaçament poblacional de les grans àrees metropolitanes a l'àmbit rural o interior fa encara més necessari aprofitar aquesta oportunitat de reequilibri del territori a nivell poblacional i cal fer-ho garantint igualtat d'oportunitats i de connectivitat a totes les persones que viuen i treballen a la demarcació.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article