El Pressupost de l’AMB per al 2021 de 875,16 M€ creix un 5,96 % en relació amb els comptes aprovats per al 2020 i en termes absoluts 49,23 M€

Política.

El pressupost general del grup AMB assoleix, en termes consolidats, un total de 2.120,8 M€ el tercer pressupost del sector públic de Catalunya.
El pressupost general del grup AMB assoleix, en termes consolidats, un total de 2.120,8 M€ el tercer pressupost del sector públic de Catalunya.

El Consell Metropolità, celebrat aquest dimarts 10 de novembre de manera telemàtica, ha aprovat inicialment els pressupostos de l’AMB per al 2021.

Els comptes han estat aprovat amb els vots a favor dels grups metropolitans que formen el govern: PSC-CP, En comú Guanyem, ERC-AM i Junts per Catalunya, i amb les abstencions de PP, Ciutadans, Barcelona pel Canvi, Ara decidim Ripollet, Guanyem Badalona en Comú i Compromís i Acord per Torrelles.

El pressupost consolidat de l’AMB l’integren el de la mateixa institució, el del seu organisme autònom Institut Metropolità del Taxi (IMET), l’estat de previsió de despeses i ingressos de l’entitat pública empresarial local Institut Metropolità de Promoció del Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL).

I els estats de previsió de despeses i ingressos de les societats en les quals participa, íntegrament o majoritàriament: Transports de Barcelona, SA, de Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA, Projectes i serveis de mobilitat, SA, TMB, SL, Informació i Serveis, SA, Societat Metropolitana de Rehabilitació i Gestió, SA (REGESA), Regesa Aparcaments i Serveis, SA.

També inclou els consorcis que formen part del sector públic institucional de l’AMB: el Consorci Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, el Consorci Besòs Tordera i el Consorci Ecoparc 4.

Ada Colau, presidenta de l’AMB, ha agraït a tots els grups metropolitans “el to constructiu de les seves aportacions”, i ha defensat “la necessitat de tenir uns pressupostos de consens, per garantir que l’administració metropolitana treballa al 100% de les seves capacitats al servei de la ciutadania”.

Al seu torn, Antonio Balmón, vicepresident executiu de l’AMB i Alcalde de Cornellà, ha exposat en nom dels grups de govern que el pressupost presentat “fa previsions de cara a uns mesos plens d’incertesa, i per tant, caldrà ajustar i reforçar aquelles àrees que ho necessitin, en funció de les necessitats”.

Ha afegit que el pressupost “fa un esforç important per defensar l’activitat econòmica a la metròpoli, tant amb la congelació de taxes com amb les mesures per fer front a la pandèmia, les últimes de les quals s’aprovaran a finals de novembre, doblant el pressupost d’inversions, amb més de 100M€”.

Finalment, ha recordat que “la capacitat de l’AMB per invertir en alguns temes, com la millora del transport públic, depenen directament de l’acció del govern de l’Estat, així com de la Generalitat”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article