El Prat llança una campanya per fer visibles les violències masclistes i involucrar el conjunt de la ciutadania en la seva prevenció i detecció

Societat.

Reconegudes activistes socials, periodistes i expertes en violència masclista col•laboren amb la campanya del 25N del Prat.
Reconegudes activistes socials, periodistes i expertes en violència masclista col•laboren amb la campanya del 25N del Prat.

L'Ajuntament del Prat de Llobregat inicia aquesta setmana la campanya per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones a l'entorn del 25 de novembre, Dia Internacional per lluitar contra aquesta xacra social.

Enguany, la campanya pretén fer visible les diferents formes de violències masclistes i fer partícip la ciutadania en la seva prevenció i detecció. S'adreça sobretot a prevenir i corregir les actituds masclistes presents en la nostra societat.

Els seus missatges es plantegen en forma de frases com "No ridiculitzo per sentir-me fort" o "No utilitzo el xantatge emocional per aconseguir el que vull", entre d'altres.

La campanya consta d'un ampli cicle d'activitats, que compten amb la col•laboració de diverses activistes, periodistes i expertes en violències masclistes i en el seu tractament informatiu.

Sobre aquest darrer tema, la ciutadania podrà seguir a través del canal de Youtube de l'Ajuntament la taula rodona "Violències masclistes i mitjans de comunicació" el dimarts 24 de novembre, amb la participació de les periodistes Núria Ribó i Rebeca Carranco i la moderació de Marta Corcoy, presidenta de l'ADPC, entitat que ha fet informes periòdics sobre el tractament mediàtic d'aquesta qüestió.

L'Ajuntament del Prat, juntament amb aquesta entitat, ja van presentar ara fa un any una queixa al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) pel tardament informatiu del feminicidi ocorregut al Prat el 2 de desembre de 2019 per part de Tele 5.

El CAC va donar la raó a la queixa de l'Ajuntament i l'ADPC, considerant que les informacions vulneraven el dret a la intimitat dels fills de la dona, així com diverses de les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació elaborades pel CAC amb el suport de diverses associacions professionals.

Una altra de les activitats, "Dones travessant fronteres", comptarà el 18 de novembre amb la participació de l'activista pels Drets Humans, Helena Maleno.

En aquesta xerrada virtual, abordarà les violències específiques que pateixen les dones en les zones frontereres (violacions, segrestos...) i com aquestes generen mecanismes de resistència en defensa de la seva pròpia vida. El mateix dia 25 de novembre es duran a terme diferents activitats.

A la plaça de Catalunya, es crearà un espai amb la instal•lació artística "Som el crit de les que ja no tenen veu", que permetrà visualitzar les violències masclistes i pretén propiciar una reflexió ciutadana al respecte.

Es tracta d'una proposta artística sorgida del Consell Municipal de Dones i del col•lectiu feminista local @vidues08820 tota la información es pot consultar a l’ enllaç https://www.elprat.cat/persones/dones?utm_campaign=20201111-campanya-25n&utm_medium=email&utm_source=acumbamail

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article