Alcaldes i alcaldesses dels municipis de menys de 20.000 habitants del Baix Llobregat tornen a exigir sancions per Endesa pel mal servei durant el temporal Glòria

Política.

Clam dels municipis del Baix Llobregat per demanar a Endesa la millora del servei.
Clam dels municipis del Baix Llobregat per demanar a Endesa la millora del servei. | Incidències a Torrelles.

La trobada de dijous ha comptat amb la presència del subdirector general d’Energia de la Generalitat de Catalunya, Francisco Sabio Oliveros, i el director de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Manel Torrent, que han presentat un estudi sobre les conseqüències en el subministrament elèctric del temporal Glòria.

Durant aquesta, els alcaldes i alcaldessa de Torrelles, Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Corbera i Castellví de Rosanes, entre altres, han manifestat la necessitat de sancionar la companyia elèctrica pels constants incompliments dels seus compromisos de millora del servei.

En aquest sentit, s’ ha demanat a la Direcció General d’Energia que doni resposta a la petició conjunta dels ajuntaments de Sant Climent i Corbera, que es va fer en nom de tots els municipis de la comarca, d’obrir un expedient sancionador a Endesa pels incidents que es van produir durant el temporal Gloria i que, a hores d’ara, sis mesos després, no ha tingut cap resposta per part de la Generalitat de Catalunya, que és qui pot sancionar en aquesta matèria.

L'empresa subministradora ENDESA, manté que les infraestructures a la comarca són correctes sense identificar les causes dels talls del subministrament patits en moments com durant el temporal Glòria.

Aquest fet contrasta en tot cas amb la inversió anunciada per la companyia per al període 2021-2023 al Baix Llobregat que representa un 7,28% del total d’inversions, quan el consum elèctric de la comarca és el 10,41% del total de Catalunya.

Això, sumat al dèficit en infraestructura elèctrica que ja s'arrossega, es veu agreujat en que la major part d'aquests diners per al trienni es concentrarà en una subestació a Martorell, que beneficiarà únicament a 30.000 persones abonades.

Cal destacar la propera reunió que mantindrà el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els alcaldes i alcaldesses dels municipis de menys de 20.000 habitants amb la Generalitat de Catalunya per tal d'establir els problemes concrets que s'han registrat a cada població i en la qual Sant Climent i Torrelles reiteraran les seves demandes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article