Congelats impostos, taxes i preus públics de Castelldefels al 2021 sota el compromís "d’ avançar cap a una tributació progressiva”

Política.

El passat Ple s'aprovava un nou conveni amb l'Organisme de Recaptació i Gestió Tributària de la Diputació i s'adaptaven les ordenances a les noves delegacions de serveis.
El passat Ple s'aprovava un nou conveni amb l'Organisme de Recaptació i Gestió Tributària de la Diputació i s'adaptaven les ordenances a les noves delegacions de serveis.

En paraules del regidor d'Hisenda d'Esquerra Republicana, Jordi Vendrell, "Aquest nou conveni permetrà optimitzar i millorar la gestió econòmica de l'Ajuntament i no suposarà cap increment de despesa, tot el contrari, ens permetrà alliberar personal tècnic de l'àrea de tributs i comptabilitat que reforçaran altres tasques sobrevingudes com amb la situació actual generada pel COVID'19".

Assegurava el republicà que "És, doncs, un conveni que millorarà el servei d'atenció a la ciutadania que feia 10 anys que no s'actualitzava i optimitzarà els nostres recursos."

Pel que fa a la congelació d'impostos Vendrell ha manifestat "Per nosaltres, gràcies a les aportacions que fa la ciutadania en forma de taxes i tributs, com l'IBI, és com es finança l'Estat del Benestar i es redueixen les desigualtats".

Tot afegint "Per això, per nosaltres és de vital importància avançar cap a un model de fiscalitat progressiva, amb l'objectiu de donar compliment als principis de justícia social i igualtat d'oportunitats."

I finalitzava, "les famílies hauríen de contribuir en funció del seu nivell de renda, alliberant així de la càrrega tributaria a les famílies amb menys recursos o vulnerables."

Aquest nou conveni permetrà que la ORGT de Castelldefels gestioni nous serveis com la gestió de les bonificacions i exempcions a l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica de persones discapacitades, vehicles ECO ò ZERO emissions, que suposen al voltant de 500 anuals.

A més, els ciutadans no hauran d'anar a la Prefectura de Trànsit pels canvis de domicili al permís de conducció o de circulació, uns 1.500 supòsits anuals aproximadament.

I pel que respecta als preus públics, l'ORGT assumirà la gestió dels rebuts del Centre de Suport a l'Economia Local "La Guaita", la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, el Centre Cívic Frederic Mompou o les Cases dels Infants, entre d'altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article