El pressupost de Gavà pel 2021 puja als 59MEUR amb un increment del 7,3% respecte l’ anterior per impulsar noves polítiques socials i econòmiques

Societat.

El pressupost de l’Ajuntament de Gavà per a 2021 manté la dinàmica creixent dels darrers anys.
El pressupost de l’Ajuntament de Gavà per a 2021 manté la dinàmica creixent dels darrers anys.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha afirmat que “aquest és un pressupost marcat pel context actual derivat de la pandèmia. I hem focalitzat una part important de les seves línies estratègiques a afrontar les urgències i les conseqüències socials i econòmiques derivades de la COVID-19.

Reforcem les polítiques destinades a les persones i famílies que ho estan passant malament i ens dotem dels recursos necessaris per garantir que el nostre suport arribi a tothom que ho necessiti”.

Per a l’alcaldessa, el pressupost de 2021 també serà un instrument útil i responsable per afrontar la recuperació econòmica “per continuar donant ajudant els sectors més afectats per les mesures de contenció del virus i per reforçar els programes destinats a millorar l’ocupació. L’atur ha crescut a la ciutat, com ho ha fet arreu del país, i cal destinar els recursos necessaris per capgirar aquesta situació”.

A més prioritzar l’atenció a les persones més afectades socialment per la crisi, el pressupost continua avançant en la millora dels equipaments i dels centres educatius, i consolida les polítiques generadores de progrés social, benestar i igualtat per a les persones i les famílies.

Alhora, permetran seguir avançant en la transformació del municipi de la mà de projectes estratègics que refermaran Gavà com a referent de ciutat sostenible, equitativa, equilibrada i generadora de nova activitat econòmica.

Entre ells, el Pla Local d’Habitatge que, segons l’alcaldessa, “guiarà el creixement natural de Gavà adaptantlo al nostre model equilibrat i sostingut. Hem de donar resposta a la demanda d’habitatge que hi ha a la ciutat i a l’entorn metropolità. Demanda d’habitatge assequible i també per a col•lectius com gent gran, joves o persones amb discapacitat”.

El pressupost de 2021 també reforça la millora de l’espai públic i les accions en matèria de seguretat i convivència. Tot plegat –segons ha anunciat Raquel Sánchez, amb una congelació dels impostos i taxes municipals “perquè en una situació com l’actual no hem volgut demanar un esforç fiscal més gran a la ciutadania tot i que els recursos són del tot necessaris”.

També es garanteix, un exercici més, la reducció del deute. Sánchez s’ha mostrat esperançada en què l’evolució de la pandèmia no obligui a fer canvis en l’estratègia pressupostària. “Amb la prudència i el rigor amb què hem actuat fins ara podrem portar-los a terme i també fer front a les realitats canviants que es deriven d’aquesta situació”.

L’alcaldessa ha destacat l’esforç del govern municipal “per arribar a acords amb la resta de grups municipals i poder sumar les màximes sensibilitats atès aquest moment complicat” i ha apel•lat a la responsabilitat de les formacions de l’oposició “perquè, en definitiva, el pressupost és un instrument al servei de la ciutadania”. En aquest sentit, ha avançat el vot favorable de Junts per Gavà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article