Dues iniciatives del Baix Llobregat opten als Premis de Prevenció d’Incendis Forestals per a projectes de les ADF

Societat.

L’ ADF Puigmadrona actuant a Molins de Rei per les tempestes d’aquest estiu.
L’ ADF Puigmadrona actuant a Molins de Rei per les tempestes d’aquest estiu.

“Simulafoc” un joc de simulació de prevenció i d’extinció d’incendis forestals de l’ADF Puigmadrona – Olorda de Molins de Rei i el Papiol opta als Premis de Prevenció d’Incendis Forestals i “Joc de taula per prevenció i d’extinció incendis forestals a escoles”, presentat per la Federació d’ADF del Baix Llobregat, són els projectes que opten com a guanyadors a la categoria del Premi Jordi Peix i Massip, enginyer tècnic agrícola de professió que va participar el 1978 en l'estructuració del nou Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Fou l'ideòleg de les Associacions de Defensa Forestal (ADF), regulades a partir de 1986, amb el pagès com a principal actor que acompanya l'administració local i les associacions professionals agràries o civils per defensar al bosc tant del foc com dels estralls meteorològics.

L’acte de lliurament dels Premis de Prevenció d’Incendis Forestals per a projectes presentats per la Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) que atorga la Diputació de Barcelona, tindrà lloc aquest dissabte, 21 de novembre, a les 16.00 h en directe de forma virtual a través del canal de Youtube de la Diba, i que es podrà veure també diumenge a les 22.30 h per les televisions de la XAL.

La gala de lliurament d’enguany tindrà un format de programa de televisió realitzat per la Xarxa Audiovisual, presentat per la periodista Vanesa Raja.

L’acte comptarà amb la internació de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, que lliurarà el Premi Honorífic Joaquim Maria de Castellarnau, destinat a reconèixer la trajectòria d'una persona en relació a la prevenció dels incendis forestals, juntament amb els diputats Pere Pons, d’Infraestructures i Espais Naturals.

I Josep Tarín, de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals, que seran els encarregats de lliurar els premis Jordi Peix, per a projecte d'informació i sensibilització per a la prevenció, i el Rossend Montané, per a projecte de planificació de la gestió forestal.

A la convocatòria d’enguany s’han presentat un total de vuit projectes d’ADF i Federacions d’ADF del territori de la província de Barcelona, per a les dues categories dels Premis, dotades amb 11.000 euros cadascuna.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article