El PSC ha presentat preguntes al Parlament per aclarir el trasllat de malalts COVID19 a la residència Falguera de Sant Feliu

Política.

La portaveu ha assegurat que “els i les socialistes des de Sant Feliu i des del Parlament estarem al costat de les famílies defensant els seus drets.”
La portaveu ha assegurat que “els i les socialistes des de Sant Feliu i des del Parlament estarem al costat de les famílies defensant els seus drets.” | Escarp amb Iceta durant una visita recent al Baix Llobregat Nord.

El Departament de Salut ha fet pública la seva intenció de traslladar malalts de COVID19 d’altres residències a la residència pública Falguera de Sant Feliu del Llobregat, considerada pel Departament un centre de referència per la recent instal•lació de subministrament d’oxigen.

Un grup vulnerable que les famílies han pogut veure contades vegades durant aquesta situació, fet que fa que les famílies no volen que aquest sigui un centre de referència.

Assumpta Escarp Gibert, diputada, Raúl Moreno Montaña, diputat del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar han presentat tres preguntes al Parlament on demanen saber quants pacients C0VID19 positius té previst traslladar el Departament de Salut a aquesta residència i quines són les residències de procedència.

A més, el i la diputada han volgut conèixer com els farà conviure amb els 64 residents actuals, atès que el dia d’avui ja hi ha 2 casos positius de COVID i 6 residents en quarantena.

Raul Moreno ha declarat en què “es necessita un canvi de model en la gestió de les residències i que estiguin medicalitzades pel grup bombolla de la mateixa residència”.

Escarp ha dit que “les persones grans han de mantenir el seu dret a ser ateses, a les residències i a hospitals, garantint la seva seguretat i no barrejant grups de malalts amb persones sanes”.

En aquest sentit la portaveu socialista a Sant Feliu de Llobregat, Lourdes Borrell ha lamentat que “la manca de previsió i de gestió de la Generalitat ens porta a situacions en les quals són les famílies qui s’han de preocupar de garantir la seguretat i benestar de la seva gent gran.”

Borrell ha insistit en el fet que “calen mesures planificades amb un criteri de sanitat més acurat, i no improvisar sense escoltar als sectors afectats com està fent una vegada rere altre el govern de la Generalitat”.

I “si hi ha possibilitat que entri gent a les residències que té una llista d’espera de 3 anys, que obrin les llistes i no facin traspassos” ha dit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article