La “rehabilitació” patrimonial i la coordinació de seguretat i salut del Teatre L'Artesà del Prat reconeguts als Premis Catalunya Construcció 2020

Cultura.

Els premis compten amb el suport del Consell de Col•legis d'Aparelladors de Catalunya i d'Arquinfad.
Els premis compten amb el suport del Consell de Col•legis d'Aparelladors de Catalunya i d'Arquinfad. | Foto: “Salvem l’ Artesà”.

La rehabilitació ha estat envoltada des del primer de molta polèmica, ja que partits polítics i una part significativa de la població, (cal recordar que es va constituir la Plataforma Salvem l’ Artesà del Prat), han considerat que aquesta actuació no ha respectat el disseny original, ja que només s’ ha conservat la façana exterior.

El Teatre L'Artesà del Prat ha guanyat dos premis Catalunya Construcció 2020, un a la rehabilitació patrimonial i un altre a la coordinació de seguretat i salut.

Aquests premis els atorga cada any el Col•legi d'Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) ha fet públic els guanyadors i guanyadores de les diverses categories dels guardons.

En el premi a la rehabilitació patrimonial, s'ha endut el guardó l'equip format per Albert Lacasa, Joan Ramon Soldevila, David Ortega, Maria Santiago, Joan Forgas, Dolors Ylla, Manel Bosch, Antoni Sánchez-Fortún i Montserrat Nogués, per la rehabilitació i reforma del Teatre L'Artesà del Prat de Llobregat.

En aquesta obra, el jurat ha valorat molt positivament el que considera "una intervenció radical però que, al mateix temps, ha sabut mantenir l'esperit de l'antic Artesà del Prat, tant amb les noves sales com en el tractament de l'espai exterior i fins i tot amb la manera en què es fa servir el maó en l'envolupant".

En la categoria de coordinació de seguretat i salut, el premi ha estat per la candidatura presentada per Jesús Fernández Antolín per la seva actuació a les obres del Teatre L'Artesà del Prat.

El jurat ha destacat "una actuació professional meritòria en un procés d'execució d'obra molt complex el qual es va combinar el difícil enderroc de l'antiga estructura del teatre amb l'aixecament d'un nou edifici que combina diverses tipologies d'obra i especialitzacions".

Els Premis Catalunya Construcció, que organitza el Col•legi d'Aparelladors de Barcelona per 17è any consecutiu, tenen com a objectiu reconèixer l'esforç de professionals i empreses del procés constructiu i premiar les persones que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat en la construcció.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article