El conjunt patrimonial de Sant Hilari d’Abrera i el jaciment arqueològic de les trinxeres de la Guerra Civil Espanyola declarats Béns Culturals d’Interès Local

Cultura.

En el Ple va votar i aprovar per unanimitat de tots els grups municipals els béns patrimonials d’incalculable valor.
En el Ple va votar i aprovar per unanimitat de tots els grups municipals els béns patrimonials d’incalculable valor.

Els BCIL són els béns immobles integrants del patrimoni cultural que, tot i la seva significació i importància, no compleixin les condicions pròpies dels béns culturals d’interès nacional (BCIN), però que cal preservar i mantenir com a identificadors del municipi.

El conjunt patrimonial de Sant Hilari és un dels tresors històrics, monumentals, arqueològics i etnològics més rellevants de la vila d’Abrera.

La seva ubicació privilegiada, la seva condició de bé patrimonial de titularitat pública, i la seva potencialitat com a font de coneixement del nostre passat el fan un paratge que convé protegir i preservar.

Per altra banda el jaciment arqueològic de les Trinxeres de la Guerra Civil Espanyola del bosc de Sant Miquel d'Abrera és un dels tresors històrics, monumentals, arqueològics i un dels llocs de memòria més rellevants de la vila d’Abrera.

La seva potencialitat com a font de coneixement del nostre passat recent i de la memòria històrica i democràtica del període de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) el fan un paratge que convé protegir i preservar.

La regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, ha destacat que "des de l’Ajuntament d’Abrera seguim treballant per a estudiar i divulgar la història dels nostres jaciments arqueològics i monuments històrics. A Sant Hilari ben aviat s’hi duran a terme noves tasques de consolidació, restauració i excavació a l’ermita, per tal de conèixer millor el passat d’aquest punt clau per comprendre el passat remot d’Abrera".

Paral•lelament, s’està duent a terme un projecte de divulgació del jaciment de les trinxeres de la Guerra Civil Espanyola, amb una forta aposta per la difusió entre els més joves, per fer-los coneixedors de l’episodi bèl•lic que va fer caure la II República i va obrir la cruenta Dictadura Franquista i la dura postguerra.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article