Nou Pla d’acció cultural per Martorell

Cultura.

Es tracta d’ una important eina per enfortir la planificació estratègica cultural i social al territori en els propers anys.
Es tracta d’ una important eina per enfortir la planificació estratègica cultural i social al territori en els propers anys. | Arxiu.

Aquest és un document amb voluntat operativa, que pugui servir de guia i inspiració tant pels responsables polítics i tècnics dels respectius consistoris, com per tota la resta d’agents culturals de cada municipi, ajudant-los en la seva planificació a curt, mitjà i llarg termini.

El Pla d’Acció Cultural de Martorell és una iniciativa de la Regidoria de Cultura, Patrimoni Històric i Museus de l’Ajuntament de Martorell i parteix de les bases assentades pel primer pla d’acció cultural, realitzat l’any 2008 també amb el suport del CERC.

El pla, fonamental en els valors de la participació, l’accessibilitat, la diversitat, la sostenibilitat, la transversalitat, la innovació i la inclusió es proposa els següents objectius estratègics; Impulsar la centralitat de la cultura, promovent la transversalitat de la cultura en l’acció de govern com a motor de desenvolupament i cohesió local.

Alhora que reforçar i recolzar el paper dels agents culturals del municipi, promovent i facilitant la seva interacció, cooperació i coordinació.

Democratitzar la cultura, ampliant els públics de la cultura, facilitant l’accés als serveis culturals i implicant a la ciutadania en tots els seus processos, des de la formació, creació o producció fins al consum. i potenciar la cultura com a factor de desenvolupament i promoció de la ciutat, com a element de regeneració urbana i de d’impuls a l’activitat econòmica.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article