El PSC del Baix Llobregat vol una Catalunya “que inverteixi en innovació, en aprofitament del talent i en un canvi de model al teixit empresarial i industrial”

Política.

Alicia Romero, Pilar Díaz i Antoni Poveda han visitat el Campus de la UPC.
Alicia Romero, Pilar Díaz i Antoni Poveda han visitat el Campus de la UPC.

La Diputada Alicia Romera, l’alcaldessa d’Esplugues i secretària nacional de Ciència, Innovació i digitalització del PSC i el Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, acompanyats de l’alcalde d’Abrera Jesús Naharro i la Tinenta d’Alcaldessa de Castelldefels, Eva López han participat a una visita al Campus de la UPC a Castelldefels amb el delegat rector José Manuel Yufera i Anna Gras, directora de l’escola d’Agricultura, entre d’altres.

Una visita on han pogut conèixer de primera mà la gestió d’un centre pioner tant en recerca i innovació com en l’aposta per invertir aquest talent al territori en sintonia amb el teixit empresarial i industrial.

Tal com ha explicat Antoni Poveda, “el Campus de la UPC és un ecosistema de recerca, d’innovació de compromís amb el territori i de transmissió de coneixement amb el món empresarial”.

Un espai creat a partir de la campanya que es va encetar als anys 80 “la universitat al Baix”, promoguda des del socialisme que va reivindicar un model de descentralització del coneixement i una aposta clara per la innovació “a través del treball conjunt del consell comarcal, l’AMB, la Diputació i dels ajuntaments.”

Segons Poveda “aquesta pandèmia ens ha ensenyat que la innovació és la clau del nostre futur, per això el coneixement i la recerca són tan importants”.

En aquest sentit ha recordat que “els i les socialistes sabem i reivindiquem que la tecnologia ens ha de permetre portar a terme una transició que reactivi l’economia productiva, però també que redueixi les injustícies socials.”

A més el primer secretari ha insistit en el fet que els mesos vinents “tindrem al país 140 mil milions de fons europeus, però dependrà de com s’aprofitin i que el govern de Catalunya tingui aquesta preocupació i no pas cap altra”.

Pilar Díaz ha estat clara al dir que “ja ha arribat el moment que aquest país aposti definitivament per la ciència, la recerca i per la creació de coneixement.”

Tal com ha explicat l’alcaldessa “en aquest moment excepcional queda clar que no hi ha altre camí, no volem dependre de tercers per respondre a l’emergència sanitària i per sortir de la crisi derivada. Només queda aquesta via. Els i les nostres joves no poden marxar i portar-se el talent que es produeix a campus com el que ara estem.”

Díaz ha recordat que de les 72 ciutats que formen la Red Impulso, 5 són del Baix Llobregat “això vol dir que el Baix Llobregat és sinònim d’innovació. També ho fem cada dia amb les polítiques locals que impulsem als ajuntaments, per això aquesta comarca es dóna la concentració més gran de ciutats reconegudes en l’àmbit espanyol com a ciutats innovadores.”

Per últim Díaz, ha reclamat al govern de Catalunya que “aposti per la nostra comarca. Nosaltres tenim les iniciatives però d’aquesta mateixa manera, que innovem cada dia, ens arribin les inversions en infraestructures i equipaments que necessitem. Necessitem un govern a la Generalitat que ens ajudi. No tenim un segon a perdre”.

La diputada Alicia Romero ha valorat l’aposta del Baix Llobregat per la innovació dient que “hem de reconèixer i reivindicar el paper dels governs dels socialistes. Si una cosa ens diuen les dades es que quan governem a ajuntaments, territoris o a Catalunya les coses en l’àmbit del coneixement han anat millor”.

En aquest sentit la diputada ha recordat que “al 2009 amb un govern socialista els recursos que invertíem eren del 1.5 amb relació al PIB i 10 anys després amb els governs independentistes seguim al 1,5. És a dir, no han sigut capaços d’incorporar ni un euro a la recerca. La recerca és excel•lent però a canvi la precarietat dels nostres investigadors/es és molt alta, no ens ho podem permetre.”

Per últim Romero ha fet una crida a sumar-se al canvi que demana el PSC “animem a la gent que confia en el fet que el coneixement serveix també per a transformar-lo en riquesa que llegeixi el nostre programa, la nostra aposta per la innovació i ens doni suport per aconseguir aquest canvi que volem, i que Catalunya necessita.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article