El projecte de recuperació i restauració al Palau Requesens de Molins de Rei rebrà una subvenció d’ 1.5MEUR del Ministeri de Foment

Cultura.

Estat actual de la façana exterior del Palau.
Estat actual de la façana exterior del Palau.

El programa del 1,5% cultural del MITMA neix de la llei de Patrimoni Històric que estableix la obligació de destinar en els contractes d’obres públiques una partida del 1,5% a treballs de conservació del Patrimoni Històric espanyol, amb preferència al municipi de la pròpia obra o en el seu entorn immediat.

La Comissió Mixta de l’1,5% Cultural ha emès la resolució provisional que preveu un seguit de subvencions per a tota Espanya de recuperació i posada en valor del patrimoni històric. Entre aquestes propostes es troba Molins de Rei i el projecte de recuperació i restauració Palau de Requesens.

La inversió total prevista a Catalunya per a cofinançar 25 actuacions, desenvolupades per entitats i administracions , incloent-hi les aportacions de l’estat, és de 23,58 milions d’euros.

D’aquesta xifra, Molins de Rei rebrà 1’5 milions, el 50% del pressupost total del projecte arquitectònic de recuperació i restauració Palau de Requesens.

L’alcalde, Xavi Paz, ha valorat aquesta gran notícia com un “gran pas endavant en el camí de projectar Molins de Rei a la comarca i a Catalunya”.

Tot afegint que “estem cada vegada més a prop d’un dels objectius d’aquest mandat: fer del Palau de Requesens el Centre referent d’Art i Cultura del Renaixement, aquesta nova gran fita, que ens arriba tot just abans de finalitzar l’any, cal sumar-li els 900.000€ del Fons FEDER, de la Unió Europea, aprovats l’any 2019." 

Totes les variables sumen en favor d’impulsar i potenciar el nostre patrimoni, invertir en cultura i projectar turísticament la vila de Molins de Rei arreu de Catalunya. Al mateix temps, el projecte del Palau Requesens accelerarà els escenaris de recuperació econòmica que aquesta vila mereix.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article