Meetoptics i PriceMaker reconegudes als Premis Metropolitans de Suport a la Innovació en el marc del programa d’acceleració Cornellà Open Future

Emprenedors.

L’Auditori de Cornellà va acollir el lliurament de guardons on també van resultar premiades Abilista, Watteco, NB-RIC i Yado.
L’Auditori de Cornellà va acollir el lliurament de guardons on també van resultar premiades Abilista, Watteco, NB-RIC i Yado.

Dijous es van lliurar els Premis Metropolitans de Suport a la Innovació, uns guardons que posen el punt i final a la quarta edició del programa d’acceleració d’idees de base digital i escalables, Cornellà Open Future.

En total es van repartir tres premis en metàl•lic gràcies a l’aportació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i un total de cinc més que consisteixen en serveis que donaran el Centre d’Empreses Procornellà, la xarxa de líders d’empresa europea Netmentora, Telefónica, l’Agència per a la Innovació i el Coneixement Innobaix, Aeball (Associació Empresarial de L’Hospitalet i Baix Llobregat) i l’acceleradora 2DigitsGrowth. Meetoptics, guanyadora del primer premi de l’AMB.

Els premis en metàl•lic van repartir un total de 20000€. Meetoptics, buscador intel•ligent especialitzat en fotònica, va aconseguir els 10000€ del primer premi.

Watteco, plataforma d’inversió i dinamització de la transició energètica i energies renovables, va rebre els 7000€ del segon premi, tot i que Watteco, més avançada la gala, va acabar amb dos guardons més; i Abilista, Marketplace per a la fabricació de prototips, es va endur els 3000€ del tercer premi.

Tots aquests premis tenen com a objectiu promoure iniciatives d’innovació tecnològica i/o digital a l’Àrea Metropolitana de Barcelona per tal d’enfortir el teixit econòmic del territori. PriceMaker, guanyadora del premi ‘en espècie’ més important.

El comitè avaluador també va dictaminar quines són les startups que devien optar als premis en ‘espècie’ tan o més importants que els metàl•lics perquè posen a disposició dels guardonats www.procornella.cat www.cornella.openfuture.org serveis importantíssims per integrar-se en el mercat com allotjament, assessorament, consultors, etc. de forma totalment gratuïta.

El guardó més important pel seu valor se’l va endur PriceMaker, una startup que proposa solucions d’Intel•ligència Artificial per a l’optimització de promocions d’empreses de gran consum. Els seus integrants tindran accés a la xarxa de líders d’empresa europea Netmentora durant tres mesos, servei valorat en 10000€.

També aconsegueixen serveis d’allotjament, assessorament, gestoria, etc durant tot l’any 2021 en el Centre d’Empreses Procornellà valorat en 5000€ i, per últim, tindrà accés al programa d’acceleració durant dos mesos de la plataforma Aceleralia i els seus experts, tot valorat en 3000€ i dotat per 2DigitsGrowth.

Yado, una App centrada en la recerca d’espais de treball i sales de reunions, va aconseguir serveis d’allotjament, assessorament, gestoria, etc del Centre d’Empreses Procornellà i valorats en 3000€. El premi que atorga Innobaix i consistent en servei d’acompanyament valorat en 5000€ va ser per a Watteco.

Abilista va resultar de nou guanyadora aconseguint el premi que atorga Aeball i que consisteix en servei d’acompanyament, publicitat i generació de sinèrgies amb la seva xarxa d’empreses.

Per últim, dos van ser les startups que van aconseguir el Premi Especial de Telefónica que consisteix en tenir accés directe a realitzar un pitch en la seva acceleradora, Wayra. Watteco va repetir amb aquest premi que també va ser per a NB-RIC, que es defineix com la primera central de riscos de préstecs no bancaris en Europa.

Recordem que l’objectiu final de projectes com aquest és donar una empenta a l’emprenedoria de caire tecnològic, un compromís de l’Ajuntament de Cornellà que a través de la seva empresa municipal Procornellà i amb la col•laboració que manté amb Telefònica des de 2016.

Aquest es materialitza en el programa d’acceleració Cornellà Open Future que té com a repte desenvolupar projectes des de la fase de creació fins la seva sortida al mercat fomentant la creació d’empreses i de llocs de treball, així com atraient talent al territori de base digital i escalable.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article