Castelldefels inicia un 2021 sense acord per uns nous pressupostos

Política.

L'equip de govern continuarà cercant el major consens polític "per tal de poder donar una millor resposta a la crisi sanitària."
L'equip de govern continuarà cercant el major consens polític "per tal de poder donar una millor resposta a la crisi sanitària."

El pressupost presentava un 41% d'increment a les polítiques de serveis socials, un 14% a Comerç, un 6,5% a Promoció Econòmica i un 6% a Educació, entre d'altres.

Els pressupostos municipals per al 2021, que presentaven un increment d'un milió d'euros per a les partides destinades a fer front a la crisi econòmica i social provocada per la Covid-19, no es van debatre en el Ple del 17 de desembre passat, tal i com estava previst. L'equip de govern va retirar el punt atès que no s'havia assolit el consens polític necessari per a la seva aprovació.

És per això que el govern municipal ha acusat l'oposició de “bloquejar” els pressupostos, alhora que insisteix en la seva voluntat de cercar vies d'acord.

El republicà Jordi Maresma, primer tinent d'alcalde, ha manifestat que "des del govern municipal vam iniciar els contactes amb tota l'oposició el 18 de novembre, i en concret amb Movem en Comú Podem. Avui, per justificar la falta d'acord, diuen que fa 10 dies. Per nosaltres la mentida no és un bon acompanyament en la negociació".

I ha afegit que "la situació actual reclama mirada llarga, responsabilitat i que ens centrem en el benestar dels nostres veïns i veïnes, tal i com Esquerra Republicana ha demostrat al Congrés dels Diputats o a l’ Ajuntament de Barcelona."

Sobre l'estat de les negociacions, Maresma ha manifestat que "hem analitzat més de 80 propostes de Movem en Comú Podem i des del govern municipal hi estem d'acord en més d'un 90%. Moltes propostes ja estaven contemplades o compartim des de la majoria republicana i d'esquerres d'aquesta ciutat. No s'ha tancat un acord pel clima preelectoral en algunes formacions polítiques."

Els comptes anuals "anticovid" elaborats pel Govern ascendeixen a 85.648.566 €, dels quals 10 milions d'euros es corresponen a inversions municipals.

En el seu conjunt, el pressupost municipal creix un 1'1% respecte l'any anterior i reflecteix l'objectiu central del govern municipal arran de la crisi sanitària provocada per la Covid-19: impulsar la recuperació econòmica i social de la ciutat i acompanyar les persones i col·lectius més afectats pels efectes de la pandèmia.

“El nostre veïnat s'ha vist sacsejat, no només per l'impacte de la pròpia malaltia, sinó també per la paralització econòmica que aquesta ha provocat: confinaments, ERTOs, tancament de comerços i restauració, caiguda de l'activitat en els sectors turístic, d'hostaleria, cultural i autònoms que ha incrementat notablement la pressió als Serveis Socials municipals, que tot i que han estat reforçats amb més personal i recursos, necessiten d'un major augment de pressupost per ampliar la seva cobertura i no deixar ningú enrere”, assenyala l'equip de govern.

Així mateix, el govern municipal sosté que la pressió ”també s'ha traslladat a l'àmbit educatiu, d'atenció a les persones i a les polítiques públiques d'habitatge que s'estan enfrontant i intentant aturar un augment significatiu de les execucions de desnonament (una cada tres dies)”.

Tot i la manca del consens necessari per a la seva aprovació, el govern municipal ha assenyalat que “tal i com portem fent des de les darreres tres setmanes, continuarem negociant amb les forces polítiques de l'oposició per tal de tirar endavant uns pressupostos per al 2021 que vetllin per la justícia social, la igualtat d'oportunitats, l'atenció a la diversitat i la sostenibilitat, eixos centrals per a la recuperació econòmica i social de Castelldefels”.

Comentaris

joan LLuís Amigó Castelldefels
1.
Veig que en la noticia tan sols hi ha declaracions de regidor d'ERC, i que no s'ha donat espai a els partits de l'oposició. Ignoro si llibertat digital és una publicació d'ERC però en tot cas en qualsevol llibre d'estil d'un mitjà de comunicació el principi del contrast d'opinions forma part de l'abc comunicatiu. I per últim que el sr Maresma faci referència a que la mentida no és un bon acompanyament de la negociació és un sarcasme que està en el limit entre el cinisme, el desvergonyiment i el mal gust

Comenta aquest article