Una conferència sobre patrimoni local va servir per presentar el projecte de rehabilitació i recuperació del Palau Requesens de Molins de Rei

Cultura.

A l’acte hi han assistit una vintena de molinencs i molinenques que s’han interessat pel projecte cultural més important d’aquest mandat.
A l’acte hi han assistit una vintena de molinencs i molinenques que s’han interessat pel projecte cultural més important d’aquest mandat.

El projecte de crear al Palau Requesens un centre d’art i cultura del Renaixement, és cada cop més a prop de fer-se realitat, és un dels projectes més importants d’aquest mandat i té com a objectiu potenciar el patrimoni, invertir en cultura i projectar turísticament la vila de Molins de Rei.

Entretant la tramitació segueix el seu curs, l’Ajuntament ha volgut apropar a la ciutadania de Molins de Rei, a través d’una conferència a càrrec de l’arquitecte municipal, com la rehabilitació i restauració del Palau Requesens dignifica el patrimoni de la nostra vila i de quina manera s’aconseguirà que aquest edifici sigui el futur Centre d’Art i Cultura del Renaixement.

Al voltant de 20 persones han assistit a la conferència i han participar en el col•loqui posterior a la presentació. L’interès del públic s’ha centrat en aspectes com l’accessibilitat, l’estalvi energètic, l’ús d’energies alternatives i elements bioclimàtics, la façana i les restes arqueològiques de la capella, i sobre les activitats i el dinamisme del futur Centre d’Art i Cultura del Renaixement.

Durant la conferència, s’ha exposat al públic que actualment Molins de Rei té un tresor patrimonial tancat i en desús i que el govern de la ciutat vol tornar a donar vida a un edifici emblemàtic situat a un centre neuràlgic de la vila i de vital importància per la revitalització de tot l’entorn.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ho ha explicat d’una forma més entenedora: “Amb el Pla de Protecció del Patrimoni Històric i Arquitectònic (PEPHA), aprovat per l’Ajuntament, hem protegit edificis propietat de particulars, i també edificis públics; amb aquest projecte de rehabilitació del Palau Requesens recuperem el patrimoni públic i fem allò que també demanem als particulars, salvaguardar el nostre patrimoni, donem exemple”.

Per fer possible la rehabilitació i recuperació del Palau Requesens s’ha aprovat un projecte arquitectònic per valor de 3.007.992,51 € (IVA inclòs), dels quals l’Ajuntament compta amb 2,5 milió d’euros de finançament extern.

L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, ho ha explicat molt bé: “els FONS FEDER de la Unió Europea, aprovats l’any 2019, ens subvencionen gairebé 1 milió d’euros i, ara, el Ministeri de Foment també dona suport a aquest projecte amb una ajuda econòmica de 1’5 milió d’euros”.

Paz s’ha mostrat molt satisfet amb la noticia i ha volgut remarcar que “a Molins de Rei estem d’enhorabona, aquesta és una gran noticia per la nostra vila”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article