-Exclusiva- La comarca del Baix Llobregat desapareix anomenat-se “Nou Llobregat” per incorporar l’ Hospitalet que seria la nova capital en detriment de Sant Feliu

Societat., Política.

La nova comarca tindrà un pes fins i tot més superior que algunes províncies del territori espanyol.
La nova comarca tindrà un pes fins i tot més superior que algunes províncies del territori espanyol.

Les negociacions territorials ja van començar fa uns mesos, ja que la segona ciutat de Catalunya va quedar orfe en el moment que la comarca del Barcelonès es va donar per desmantellada administrativament parlant segons la Generalitat, sense oblidar la òbvia proximitat.

L’ acord es va fer al desembre a cinc bandes, Consell Comarcal del Baix Llobregat, Generalitat, l’ AMB, la Diputació i la Delegación del Gobierno de España (cal recordar que només l’ estat té la titularitat dels ajuntaments, que són els membres dels consells comarcals i d’ on surten els càrrecs electes), representants de les mateixes van fer una sèrie de reunions per explorar aquesta possibilitat que es farà realitat a mesura que vagi avançant el 2021.

Les raons són moltes, però la principal és el fet de que la nova comarca seria una potencia econòmica alhora que demogràfica, amb l’ Hospitalet, es crearia un ens administratiu de quasi 1.200.000 persones amb un PIB del 30% català, d' aquesta manera es tindria una força aclaparadora per negociar a qualsevol àmbit.

Les negociacions han sigut dures però estan pactades, ja que els diferents colors polítics de les estructures territorials que es veien implicades en aquest nou ens administratiu, han allargat les mateixes.

Per altra banda, aquest moviment territorial deixa sense cap mena de força al moviment emergent des de fa relativament poc temps que volia crear el “Baix Llobregat Nord” o “Montserratí” que aspirava a escindir-se del Baix Llobregat per crear la seva pròpia comarca.

De moment, les parts implicades no han volgut fer declaracions, però asseguren que les votacions pertinents per portar a terme aquest moviment geoadministratiu començaran desprès de les eleccions a la Generalitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article