Sant Feliu i Barcelona signen un protocol de col•laboració per treballar en la conservació patrimonial de l'estació de trens

Cultura.

Els suports es multipliquen per conservar aquest preuat patrimoni local que transcendeix a nivell estatal per la seva importància.
Els suports es multipliquen per conservar aquest preuat patrimoni local que transcendeix a nivell estatal per la seva importància.

L'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, i la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, van signar el dimecres 23 de desembre aquest document.

Segons l'acord, Barcelona donarà suport tècnic a Sant Feliu per elaborar una memòria completa de l'edifici de l'estació, un edifici que no forma part del Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic i catàleg del municipi, però que té un valor històric més enllà del patrimonial.

Conscient de la seva importància, l'Ajuntament vol mantenir la seva memòria i per fer-ho possible, el protocol signat preveu que l'Ajuntament de Barcelona col•labori a través de la Direcció d'Arquitectura Urbana i Patrimoni amb Sant Feliu, que no disposa de departament de patrimoni propi.

La memòria incorporarà documents, plànols i fotografies d'un alt nivell de detall de l'estat actual de l'edifici, i permetrà l'elaboració d'un estudi històric exhaustiu, així com plasmar l'evolució constructiva de l'edifici al llarg de la seva història, a través de les remodelacions que aquest ha experimentat.

La durada de l'acord és de quatre anys durant els quals Barcelona ofereix recursos humans i tècnics. Es treballarà conjuntament per fer un estudi patrimonial i artístic dels elements lligats a la traça ferroviària, posant especial èmfasi en l'actual estació, i a partir d'aquí es definiran propostes al voltant de la preservació de la memòria històrica i patrimonial.

El text del protocol reflecteix la voluntat d'establir mecanismes d'assistència tècnica durant el desmuntatge de l'edifici de l'estació de viatgers actual per a la documentació i preservació de tots aquells elements característics i amb valor històric i artístic de l'edifici. També s'estudiarà la possible integració en l'actuació final que es treballarà amb l'Ajuntament de Sant Feliu i ADIF.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article