El Govern ha acordat la promoció de l’execució del nou col•lector de salmorres en els trams compresos entre Súria-Castellgalí, Balsareny-Castellgalí, Castellgalí- Abrera

Salut.

Aquesta obsoleta infraestructura fa estralls ecològics sovint al Baix Llobregat Nord.
Aquesta obsoleta infraestructura fa estralls ecològics sovint al Baix Llobregat Nord.

Per altra banda la esperada infraestructura es finalitzaria amb un tram final en el Prat, i de la canonada d’impulsió d’aigües regenerades entre la depuradora de Manresa i Súria.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que ja ha fet les expropiacions corresponents al tram entre Abrera i Castellgalí, promourà els treballs que executarà Infraestructures.cat i signarà properament un conveni amb l’empresa minera ICL per al finançament i la recuperació dels costos per executar aquestes actuacions.

El cost de les actuacions és superior als 110 milions d’euros, dels quals més de 98 seran aportats per la companyia. Aquesta actuació contribuirà a la millora de la qualitat de l’aigua de la conca del riu Llobregat i a reduir de manera progressiva els runams salins generats per l’activitat minera a la comarca del Bages.

A més, el nou col•lector de salmorres és un dels eixos per al desenvolupament del Pla Phoenix, considerat d’interès general per a la reindustrialització per acord del Govern de 4 d’agost de 2015 i que potenciarà l’activitat minera de manera sostenible.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article