ERC assegura que els pressuposts de Viladecans “no es destinen allà on la ciutadania més ho necessita i juguen amb les inversions”

Política.

El grup republicà ha votat en contra del pressupost municipal de 2021 que l’equip de govern (PSC+Comuns) ha dut al Ple de desembre, aprovat amb el rebuig de tota l’oposició.
El grup republicà ha votat en contra del pressupost municipal de 2021 que l’equip de govern (PSC+Comuns) ha dut al Ple de desembre, aprovat amb el rebuig de tota l’oposició.

Pels republicans consolida un model de ciutat que no respon a les dificultats i necessitats de la ciutadania en l’actual context de crisi social i econòmica per la COVID-19. En paraules de la portaveu republicana Bàrbara Lligadas, “ens hauria agradat abstenir-nos però amb la documentació que hem pogut contrastar resulta impossible. Ens hem vist obligats a votar en contra perquè són uns comptes molt continuistes que impediran fer front a les dificultats derivades de la pandèmia”.

“Entenem que ara calen consensos i acords polítics, però aquests pressupostos no s’ajusten a la situació que estem vivint. Des del govern diuen que són expansius, però ja ho veurem quan arribem a la liquidació. Potser comprovarem llavors el que portem anys dient, que infravaloraven els ingressos per després tenir romanent i poder-lo dedicar a pagar deute. Potser el que ara han fet per fi és posar damunt la taula tots els ingressos que realment té la ciutat”, ha afegit Lligadas.

La portaveu d’ERC considera que la realitat desmunta el discurs dels dos socis de govern: “vostès van a cop de titular, però quan grates els números descobreixes que no es destinen allà on la ciutadania més ho necessita. Hi ha partides on ens posarem d’acord com l’increment en serveis socials o atenció domiciliària, però no entenem les retallades en cultura, programa LGTBI, Policia Local, serveis d’àpats a domicili, dinamització de la gent gran o de les entitats. Sobretot quan la partida d’alcaldia augmenta en 10.000 euros o es destinen 40.000 euros més a contractes de jardineria, després d’anys de deixar escocells buits i aturar el replantament d’arbrat”.

La regidora també ha recriminat al govern que els comerciants encara no hagin cobrat les ajudes del Pla de reactivació local (PRL) i que un 20% d’aquest suport econòmic sigui a través de la moneda local vilawatt: “Per què necessiten els comerciants ajudes en vilawatts? Els botiguers no necessiten comprar en altres comerços de la ciutat, el que ara necessiten són ajudes directes per pagar el lloguer i fer front a les despeses més urgents per poder mantenir la persiana oberta”.

Segons la portaveu republicana, “diuen que ajuden molt el comerç, però han posat una pantalla gegant que val desenes de milers d'euros al mercat municipal de Plaça Europa sense que cap paradista ho hagi demanat. Una pantalla que tapen els arbres i que inclou informació generada per l’Ajuntament, no sobre el mercat, i que van instal•lar un matí d’obertura al públic, obstaculitzant l’accés principal quan saben que la majoria de tardes el mercat està tancat”.

Lligadas també constata com els membres del govern “juguen amb les inversions. Generen grans titulars i quan analitzes els plans d’inversió a mig termini i compares el pressupost de l’any passat amb el realment executat, les coses canvien molt. Per exemple, el camp de beisbol: al pressupost de 2020 hi havia una reserva de 550.000 euros però només se n’han executat 17.000. I en el pla d’inversions 2020-2023 hi havia una partida per a les mateixes instal•lacions d’un milió el 2021 i ara ens trobem que només seran 127.000 euros. Tot plegat és molt poc seriós”.

“Hi ha una cosa que sí es manté”, ha afegit, “són els 668.000 euros anuals que dediquen a l’amortització de vehicles d’Urbaser per a la recollida de residus. Com pot ser que ho planifiquin any rere any fins el 2024 quan se suposa que estan repensant el sistema? Ens rebutgen mocions perquè afirmen que estan repensant tot el model i, en canvi, hi continuen destinant tot aquest dineral”. El govern local "també treu pit" de congelar impostos de cara l’any 2021, “sort d’això” ha dit la portaveu d’ERC, “perquè som una de les ciutats catalanes amb l’IBI més alt”.

“Espero que estiguin disposats a treballar plegats quan actualitzin les ordenances fiscals i quan concretin el segon Pla de reactivació local. Des d’ERC tindran sempre la nostra mà estesa per reactivar Viladecans, però vigilarem l’execució de les mesures. Ja els vam dir al principi de la pandèmia que el paper ho aguanta tot, però hi ha coses que no s’estan fent bé, com el suport al comerç. Esperem que ens escoltin i que executin les polítiques que necessita la ciutadania en els moments complicats que vivim i encara ens esperen”, ha conclòs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article