El pressupost de Sant Vicenç dels Horts puja a 37,8 MEUR per 2021 destinant una bona part a la recuperació post COVID-19

Política.

El Govern Municipal congela les taxes i els impostos respecte del 2020.
El Govern Municipal congela les taxes i els impostos respecte del 2020.

Els comptes van rebre el vot favorable dels grups de govern (PSC-Sant Vicenç en Positiu i Ciutadans), mentre que van votar en contra Junts x Sant Vicenç i Sant Vicenç en Comú Podem – En Comú Guanyem (SVHCP-ECG).

El números es van haver d’aprovar en doble votació amb el vot qualitatiu de l’alcalde, ja que la regidora Carmen Soffiati (Cs) no va poder assistir per malaltia greu d’un familiar.

El pressupost, de 37,8 milions d’euros es destinarà, segons el portaveu del Govern Municipal, Xavi Gómez, “a cobrir polítiques públiques en cinc grans eixos: la seguretat sanitària, la protecció social, la promoció econòmica, el suport a les entitats i l’esforç inversionista en el mandat ”.

El Govern Municipal va posar l’èmfasi en les partides de Serveis Socials (3,3 milions), la de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, Comerç i Turisme (2,5 milions) o la de Seguretat, Mobilitat i Protecció Civil (2,9 milions).

L’alcalde, Miguel Comino (PSC-Sant Vicenç en Positiu), va destacar que temàtiques com la Salut Pública, Protecció Civil o Promoció Econòmica són “ polítiques socials ”, perquè “ la promoció econòmica ajuda a molta gent a trobar feina ”.

Xavi Gómez va fer un agraïment públic, “ tant a l’equip de govern com a la plantilla i al personal de l’ajuntament, per l’esforç que han fet en un any més complicat que mai ”, aquest va recordar que hi haurà un esforç d’inversió, amb 5.518.250 €.

En relació a les arques municipals, el Ple de dilluns va aprovar també una modificació pressupostària per poder aprofitar el 80% de l’estalvi municipal de 2019, remarcar que ja s’havia rescatat el 20% d’aquell romanent i ara es recuperen 423.651 euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article