Finalment no hi haurà “monstre comercial” a Sant Feliu per un informe no favorable del departament de Territori

Societat.

El seny de l’ equip de govern i la pressió social han aturat un projecte que presentava dubtes.
El seny de l’ equip de govern i la pressió social han aturat un projecte que presentava dubtes.

Després de diferents reunions amb la Plataforma Stop Monstre Comercial, l'Ajuntament de Sant Feliu va decidir demanar informes a estaments superiors per tal de donar resposta a les inquietuds de la ciutadania respecte d'aquest projecte, tot amb l'objectiu de poder garantir els drets tant de la ciutadania com de l'empresa promotora.

Així, es van demanar diversos estudis per esclarir tots els dubtes entorn a l'impacte comercial i en la mobilitat de la zona, i per encabir l'encaix jurídic del projecte, que no eren obligatoris però que es va considerar ajudarien a orientar la presa de decisions, tal com ja es va informar durant del debat sobre aquest tema al Ple municipal d'octubre.

Un d'aquests informes es va sol•licitar al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, per tal que es pronunciés sobre els dubtes generats respecte a la demanda de la llicència per ubicar un supermercat en soterrani a l'edifici; doncs la voluntat del consistori, que havia expressat de manera reiterada, era complir estrictament la legalitat i en cap cas modificar el PGM ni cap normativa.

Així com l'estudi demanat al Departament de Comerç era positiu, l'informe del Departament de Territori genera dubtes sobre la viabilitat jurídica del projecte, i malgrat no ser coincident amb d'altres i no ser concloent, ha estat la raó per la que l'Ajuntament de Sant Feliu ha decidit desestimar la llicència.

En paraules de la Presidenta de l'Àrea d'Urbanisme, Mireia Aldana, "els nostres informes avalaven la viabilitat del projecte però tot i així vam optar per demanar més informació, de manera acordada amb la Plataforma. Davant del dubte generat per la resolució de la Generalitat, no podem prendre cap altra determinació que desestimar la llicència, doncs el nostre compromís amb els veïns i veïnes va ser clar: només s'avançaria en l'adjudicació si jurídicament no es plantejava cap mena de dubte".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article