Sant Boi aprova per unanimitat una declaració institucional en suport als treballadors i les treballadores de l'empresa santboiana Premiumlab

Economia.

Reunió entre Ajuntament i els representants del Comitè.
Reunió entre Ajuntament i els representants del Comitè.

La multinacional luxemburguesa Eurofins, nova propietària de Premiumlab des del passat mes de novembre, ha decidit desmuntar la divisió de laboratori de la companyia per traslladar la seva activitat fora de Catalunya.

Aquesta deslocalització comportaria la pèrdua directa de 23 llocs de treball, el 64% del global de la plantilla, i tindria també un fort impacte en les empreses proveïdores.

La declaració institucional del Ple municipal expressa el suport unànim del consistori santboià i la seva determinació per 'acompanyar els treballadors i les treballadores en aquelles accions que creguin necessàries".

"És un primer pas per donar-vos suport i ajudar-vos a redreçar aquesta situació i minimitzar el seu impacte", ha dit l'alcaldessa, Lluïsa Moret, a una representació de la plantilla durant la sessió plenària telemàtica celebrada aquest dimecres dia 30 de novembre.

Aquesta representació ha estat present a la sessió i ha posat de manifest la preocupació de totes les persones afectades. L'anàlisi alimentària és a hores d'ara l'activitat principal de Premiumlab, empresa capdavantera en aquest àmbit.

Els laboratoris de l'empresa santboiana han contribuït a situar Sant Boi i el Baix Llobregat com a referents d'innovació empresarial, com es va reconèixer l'any passat amb la concessió a Premiumlab del Premi a la Millor Iniciativa Empresarial durant la 14a edició dels Premis Delta.

L'Ajuntament considera fonamental protegir l'ocupació a Sant Boi, més que mai en el context actual. Els llocs de treball dels laboratoris de Premiumlab són, a més, ocupació de qualitat i directament vinculad a a una aposta estratègica de ciutat com és l'activitat científica en l'àmbit de la salut.

El passat dijous 24 de desembre, l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la regidora d'Ocupació, Sensi Domínguez van mantenir a l'Ajuntament una primera trobada (a la fotografia) amb representants del personal afectat, per conèixer de prop la situació que viuen i expressar-los en persona el seu suport.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article