La reconfiguració del servei FGC Llobregat-Anoia i la R-aeroport “són projectes clau per a una estratègia de descarbonització de la mobilitat i descongestió de les ciutats i entorns urbans”

Societat.

FGC se sumarà aquest any 2021 als actes per commemorar l’Any Europeu del Ferrocarril.
FGC se sumarà aquest any 2021 als actes per commemorar l’Any Europeu del Ferrocarril.

La Unió Europea ha acordat que aquest any sigui l’any del transport ferroviari per a contribuir en la consecució dels objectius del Pacte Verd Europeu en l’àmbit del transport.

D’aquesta manera, en el marc de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP), presidida des del 2017 pel director general d’FGC, Pere Calvet, Ferrocarrils participarà conjuntament amb altres companyies ferroviàries europees en un seguit d’actes, campanyes i iniciatives que promouran el ferrocarril com un mode de transport sostenible, innovador i segur.

Aquest programa d’activitats posarà de relleu els beneficis del ferrocarril per a les persones, l’economia i el clima, i se centrarà en els reptes pendents per a crear un veritable espai ferroviari europeu únic i sense fronteres.

“Dedicar aquest any 2021 al transport ferroviari ens permet consolidar el paper del ferrocarril com a punta de llança en la lluita contra el canvi climàtic”, assegura el president d’FGC, Ricard Font.

“El foment de l’ús del ferrocarril és primordial per fomentar una mobilitat més sostenible, reduir emissions i millorar la qualitat de l’aire i en això hem de treballar tots plegats, coordinats, perquè el ferrocarril esdevingui cabdal en la mobilitat de les ciutats”.

En aquest sentit, Font destaca que “a FGC tenim en marxa diverses actuacions que ens permetran multiplicar per dos la nostra oferta de transport: incrementarem la capacitat actual dels 120 milions de viatges a l’any fins als més de 250, fomentant així un veritable canvi modal i la transferència d’usuaris del vehicle privat cap al ferrocarril”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article