PSC Junts Comuns i PP frenen la moció d' ERC sobre corrupció a la Diputació de Barcelona

Política.

L’ ombra de la corrupció plana per damunt de Núria Marín al no encarar aquest debat per tancar-lo definitivament.
L’ ombra de la corrupció plana per damunt de Núria Marín al no encarar aquest debat per tancar-lo definitivament.

La Diputació de Barcelona ha celebrat aquest dijous una sessió plenària extraordinària, convocada a petició dels 16 diputats i diputades del grup d’ERC-AM a la corporació.

El Ple ha rebutjat l’única moció presentada, Moció per reafirmar la lluita contra la corrupció i la defensa de la integritat de la Diputació de Barcelona. El text ha tingut els vots favorables de Cs i Tot per Terrassa (TxT), els vots en contra de PSC-CP i Junts, i l’abstenció del PP i ECG.

"L’oportunisme polític i l’electoralisme de la moció" han estat els principals arguments dels grups a l’hora de rebutjar el text o d’abstenir-se.

Durant la sessió s’ha posat de manifest la unanimitat de tots els grups polítics a l’hora de condemnar la corrupció en totes les seves expressions i remarcar la necessitat que les administracions públiques siguin exemplars.

En aquest sentit, la presidenta i els portaveus dels grups s’han compromès a millorar tots els mecanismes necessaris de transparència i bon govern de la institució i, si cal, a revisar el Codi de govern i qualitat institucional i el Codi de conducta de càrrecs electes i del personal directiu professional; tots dos aprovats per unanimitat durant el passat mandat.

Dionís Guiteras, portaveu dels republicans assegurava que, "Sra Nuria Marín, no venim a decidir si vostè és culpable o no. Ha posat el seu càrrec orgànic a disposició del partit i en canvi, davant la ciutadania no ho fa. És a la ciutadania a qui deu explicacions, i al ple Diba, no està aquí per servir el PSC".

I finalitzava, "La principal tasca de l’oposició és fer control al govern, deixi’ns fer la nostra feina i utilitzin les nostres propostes per tornar el bon nom a la Diputació, la tercera institució del país".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article