Potencien l’ ús del transport públic per visitar els Parcs Naturals del Baix Llobregat i el Parc Agrari

Societat.

Les rutes descrites en la guia, agrupades per parcs, tenen com a punt de sortida un indret al que s’hi pot arribar mitjançant transport públic.
Les rutes descrites en la guia, agrupades per parcs, tenen com a punt de sortida un indret al que s’hi pot arribar mitjançant transport públic.

La Diputació de Barcelona acaba de publicar una guia amb 22 rutes pels 12 espais de la Xarxa de Parcs Naturals on poder-hi arribar amb transport públic.

La publicació porta per nom Rutes amb transport públic per la Xarxa de Parcs Naturals i surt amb la voluntat d’ajudar a la ciutadania a descobrir el medi natural en transport públic, ja sigui en ferrocarril, autobús o fins i tot en metro. La guia és gratuïta i es pot descarregar en PDF a la Llibreria de la Diputació.

També es distribuirà pels centres i punts d'informació dels parcs. L’objectiu de la guia és apropar indrets del patrimoni natural i cultural de gran bellesa seguint itineraris senyalitzats que ressegueixen el traçat d’un sender local (SL), un sender de petit (PR) o un gran recorregut (GR), i que compten amb informació sobre la fauna i la flora, acompanyada d’històries i anècdotes de cada un d’aquests llocs. Els espais naturals que configuren la línia costera també ofereixen diverses rutes.

Al Parc del Garraf hi ha referenciat el GR 92 que va del poble de Garraf fins a Sitges, amb el que es pot descobrir aquest massís esquerp i inhòspit però amb racons amables, des de les estacions de Sitges i Garraf de la línia R2 de Rodalies; i el mateix GR 92 de Bruguers a Garraf, per conèixer la diversitat geològica del parc, des dels cims fins al mar, amb sortida de l’estació de Gavà de la R2 de Rodalies i el Baixbus 902 direcció Begues amb parada a Bruguers.

La guia també inclou tres rutes per descobrir indrets singulars del Parc Natural de la Serra de Collserola. Una de les rutes passa pels turons més amagats del parc, i va des de Sant Just Desvern fins a Molins de Rei per Santa Creu d’Olorda, on hi ha un patrimoni cultural considerable com Valldonzella, amb fonts, forns de calç i les restes de l’antic convent de Santa Maria.

Per aquesta ruta es pot agafar les línies R1 i R4 de Rodalies a Sant Joan Despí i Molins de Rei, i la línia L46 del Baixbus des de la Pl. Francesc Macià de Barcelona i línia JM del Bus Metropolità.

La segona ruta es per descobrir l’illa verda que va del Baix Llobregat fins al Vallès pel puig Madrona, des del Papiol fins a Valldoreix, passant per l’ermita de la Salut, una església preromànica construïda a finals del segle XI o a principis del segle X, entre boscos de pi blanc i d’alzina. Per fer aquesta ruta es pot sortir de l’estació del Papiol de la R4 de Rodalies i tornar per la línia S1 de FGC estació de Valldoreix. 

La guia també inclou un itinerari circular pel Parc Agrari del Baix Llobregat, una terra fèrtil situada al tram final del riu Llobregat també, plena d’horts i conreus, que es pot seguir amb fites indicatives al llarg de tot el recorregut.

La ruta té el punt de sortida i d’arribada a la Zona Esportiva de Cornellà de Llobregat i per accedir-hi es pot fer amb les ínies L8, R5, R6, S3, S4, S8, S9, R50 i R60 de FGC amb parada Cornellà-Riera, línies R1 i R4 de Rodalies, línia 5 del Metro i línies T1 i T2 del Tram amb parada Cornellà-Centre i enllaç amb línies 94 i 95 de Bus .

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article