Olesa vol fomentar la col•laboració entre empreses als polígons per tal de poder tenir un interlocutor únic i facilitar la seva dinamització

Economia.

La intenció de l’Ajuntament és ajudar a la creació d’associacions per polígons i, a ser possible, assolir una associació industrial d’Olesa.
La intenció de l’Ajuntament és ajudar a la creació d’associacions per polígons i, a ser possible, assolir una associació industrial d’Olesa.

Amb l'inici del 2021, l'Ajuntament d’Olesa arrenca un projecte d’associacionisme empresarial per als polígons industrials.

Per desenvolupar el projecte, l’Ajuntament compta amb la col•laboració de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) i l’objectiu és fomentar l’associacionisme empresarial als polígons del municipi per tenir un interlocutor únic, agilitzant-ne la seva dinamització.

L’associacionisme empresarial constitueix un element clau i un excel•lent punt de partida per a la gestió, la dinamització i la millora dels espais d’activitats econòmiques, a més de ser un dels grans catalitzadors per afrontar l’etapa post-covid.

Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Olesa inicia un projecte d’associacionisme per a les empreses dels polígons industrials, amb la voluntat que el municipi compti amb una entitat que defensi els interessos de les àrees d’activitat econòmica i actuï com a interlocutor amb l’administració local.

El Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament treballa per al foment de la indústria del municipi en tots els seus polígons i ho fa a través de diferents línies d’actuació en aquest àmbit, una d’elles assolint una relació més pròxima amb l’empresariat olesà i d'aquells que es vulguin ubicar al municipi.

En aquest sentit, Dídac Solà, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa, assenyala que una manera lògica d’aconseguir-ho “és que cada polígon impulsi una associació per tenir un interlocutor vàlid i àgil amb l’Ajuntament”.

Un cop tancat el contracte, el següent pas de l’Ajuntament d’Olesa serà estructurar el plantejament del projecte i posteriorment prioritzar els polígons abans de començar a relacionar-se amb les empreses i fer reunions per ajudar els associats.

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica es busca generar complicitat i confiança amb tot el teixit productiu del municipi, el gran motor de l’economia local i de la creació d’ocupació.

Es tracta d’un projecte d’associacionisme empresarial que es dirigeix a les empreses establertes a Olesa de Montserrat, principalment als polígons.

“És en aquest àmbit on volem fer un salt important, tot i que no vol dir que les empreses situades al nucli urbà no hi puguin tenir accés”, assenyala Solà.

Per desenvolupar el projecte d’associacionisme, l’Ajuntament d’Olesa compta amb la col•laboració experta de la Unió de polígons industrials de Catalunya (UPIC), que té l’encàrrec de detectar les empreses que es comprometen amb el projecte i en poden ser tractores, mitjançant la resposta a un breu i àgil qüestionari.

El regidor de Promoció Econòmica, Dídac Solà, destaca que ja tenen un fort vincle amb les empreses, a les quals han informat sobre decrets i subvencions, però “es vol assolir una relació més pròxima per identificar necessitats i establir els paràmetres d’interacció”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article