Traspassat Julio Ceballos Domínguez primer Alcalde de Pallejà després de la recuperació de la democràcia

Societat.

L'Alcaldessa ha declarat dos dies de Dol Oficial al municipi a partir d’avui dilluns.
L'Alcaldessa ha declarat dos dies de Dol Oficial al municipi a partir d’avui dilluns.

L'Alcaldessa Ascensión Ratia fa arribar, en nom de tots els pallejanencs i de totes les pallejanenques, el més profund condol a tots els familiars del Senyor Ceballos.

"Julio Ceballos Domínguez va néixer a Montellano (Sevilla) el 17 de juliol de 1938 en el si d'una família nombrosa de nou germans. El seu pare era corredor de bestiar i la seva mare era mestressa de casa.

Va estudiar en el col•legi dels salesians fins que es va traslladar a viure amb un dels seus germans a San Fernando (Cadis) on va fer els estudis de batxillerat mentre treballava en una impremta. Posteriorment va estudiar dibuix en el Centro Obrero Español i en el servei militar va fer estudis d'electricitat.

En acabat va tornar a Montellano i continuà treballant a l'impremta. Dos anys després va marxar a Alemanya, es casà i va tenir cinc fills. En aquest temps va poder conèixer de prop la realitat sindical. Des d'Alemanya va traslladar-se a Espanya per fer cursos de formació a tècnics espanyols de l'empresa Printer.

Més endavant, en 1970, es traslladà finalment a Pallejà i s'incorporà a Printer. En aquesta època començà a tenir contactes amb el moviment obrer i participà en algunes reivindicacions ciutadanes.

En 1973 impulsà l'Associació de Pares a l'escola dels fills i, en 1977, va fundar la primera Associació de Veïns del poble. Aquestes activitats el van convertir en una persona reconeguda a Pallejà.

En 1977 entrà en el PSOE i es va convertir en el fundador del partit a Pallejà. Participà en l'activitat política del partit en l'àmbit comarcal arribant a ser el Secretari de Comunicació.

Organitzà activitats del partit a Pallejà i participà en el procés d'unificació socialista. Des del Partit Socialista se'l va animar a que es presentés a les eleccions municipals democràtiques de 1979. El PSUC i el PSC van obtenir el mateix nombre de regidors, però ell va ser escollit alcalde.

A la segona legislatura va ser escollit amb majoria absoluta. En 1987 ja no va ser escollit alcalde. Amb el temps es va allunyar del PSC i fundà un nou partit d'àmbit local, Partit Independent de Pallejà"

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article