Dos accidents greus amb patinet elèctric el 2020 fan que la Policia de Sant Andreu de la Barca intensifiqui el seu control

Societat.

Poblacions com Castelldefels han endurit la normativa i només els poden conduir majors de 16 anys.
Poblacions com Castelldefels han endurit la normativa i només els poden conduir majors de 16 anys.

Des del passat 2 de gener d’aquest any està operativa la modificació legal que regula aquests mitjans de transport, les sancions per incomplir aquestes normes suposen una multa que pot anar dels 200 euros als 1.000 euros.

La Policia Local de Sant Andreu de la Barca intensificarà la vigilància i el control dels patinets elèctrics amb la finalitat de garantir la convivència de tots els usuaris dels espais públics.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Maite Navas, ha recordat que “no estem davant d’una joguina sinó un mitjà de transport que pot provocar problemes de convivència si no l’utilitzem de manera adequada”.

Entre d’altres coses, els patinets que arriben a una velocitat d’entre 6 i 25 quilòmetres per hora no poden circular per la calçada, només pot viatjar una persona, el conductor no pot dur auriculars i ha de portar elements de senyalització per fer-se veure durant la nit o en situació de baixa visibilitat.

L’inspector en cap de la Policia Local, Jordi Bernat, ha recordat que “des de la passada tardor hem fet una campanya pedagògica i informativa per donar a conèixer aquestes normes” i ha afegit que l’any passat es van registrar a la ciutat dos accidents amb conductors de patinets elèctrics implicats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article